機動同盟 Gundam HK

[高談闊論] 這論壇有誰沒看過高達?

標題: [高談闊論] 這論壇有誰沒看過高達?
Matthew1997
該用戶已被刪除

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
Amuro
該用戶已被刪除

回復 #21 Matthew1997 的帖子

Matthew1997
該用戶已被刪除

回復 #22 Amuro 的帖子

wingzero6a22
曹長

UID 11009
精華 0
積分 3291
帖子 2445
威望 3291
金錢 6 盟幣
存款 62 盟幣
體力 2 點
SMPC 732 COST
閱讀權限 90
註冊 2009-11-11
來自 新空間
MP分 0
回復 #23 Matthew1997 的帖子

這是戰爭策略遊戲,在nds,psp,wii都有這類型的高達遊戲

頂部
FV核戰機
該用戶已被刪除

回復 #24 wingzero6a22 的帖子

wingzero6a22
曹長

UID 11009
精華 0
積分 3291
帖子 2445
威望 3291
金錢 6 盟幣
存款 62 盟幣
體力 2 點
SMPC 732 COST
閱讀權限 90
註冊 2009-11-11
來自 新空間
MP分 0
回復 #25 FV核戰機 的帖子

簡單點說就是戰棋

頂部
星海
軍曹

UID 40
精華 1
積分 2493
帖子 2454
威望 2493
金錢 843 盟幣
存款 1475 盟幣
體力 10 點
SMPC 261 COST
閱讀權限 70
註冊 2007-4-13
來自 Z-ONE
MP分 0
高達是啥
可以吃的麼?
頂部
06531 (生意佬)
軍曹

UID 4556
精華 0
積分 1252
帖子 411
威望 1252
金錢 761 盟幣
存款 0 盟幣
體力 59 點
SMPC 165 COST
閱讀權限 70
註冊 2008-7-20
MP分 0
回復 #6 1d29 的帖子

SEED係岩比小朋友睇...因為好似超人咁打不死/得個型字(成日整POST)..又屈機(點都唸唔明點解自由D炮係直都可以識轉彎咁打十幾部(重勁過禁斷的轉彎炮)/D機又企哂係到<你射我啦自由!!我出場係比你射嫁炸!!>係咪次次見自由一開炮POST就自動自覺一齊走直線- -自問如果你打仗係想比人射定走丫?)

最早高達雖然畫質麻麻..但故事好SEED好好多..(雖然都有小小正義同壞人之分{就像自護的戰艦內有D像惡魔呢- -})

Z高達都差唔多.....ZZ未睇過..不過唔中意ZZ射頭炮要叫出黎..驚死人地唔知你射炮咁

08小隊同0083同IGLOO最真實!!!我最中意!!!好有重力感!!!

馬沙之反擊/F91/獨角獸/W係一半真實一半科幻~我都中意!!(其實丫寶同SEED一樣屈機..不過唔知WHY我中意丫寶好N倍)

PS:獨角獸/W現實多過科幻

00都係科幻多過現實...不過都唔錯!!

海盜/V/0080高達未睇過~

X高達無點睇過...只知X支炮係屈機

月光蝶我唔係咁中意(原因:樣怪/佢搞到之後都唔可以出高達系列)

G高達- -唉~唔想講....用高達打交..又係整POST系列/D敵人又樣衰..出招又下下叫出黎(太科幻..唔太LIKE)

藍色命運我都好中意..唔知有無片呢??EXAM超型!!!

重有無我未講- -??

頂部
06531 (生意佬)
軍曹

UID 4556
精華 0
積分 1252
帖子 411
威望 1252
金錢 761 盟幣
存款 0 盟幣
體力 59 點
閱讀權限 70
MP分 0
回復 #29 UniCorn 的帖子

OKOK~整左了
不過F90戈D我未睇過...
頂部
UniCorn (夏娜~)
少佐
炎髪灼眼ソ殺手

UID 4929
精華 8
積分 11429
帖子 8210
威望 11429
金錢 0 盟幣
存款 1186342 盟幣
體力 360 點
SMPC 5511 COST
閱讀權限 150
註冊 2008-10-1
來自 紅世
MP分 0

QUOTE:
原帖由 06531 於 2011-5-3 02:32 PM 發表
海盜/V/0080高達未睇過~

Crossbone 無動畫,V睇完都唔知up乜,0080好睇

頂部
06531 (生意佬)
軍曹

UID 4556
精華 0
積分 1252
帖子 411
威望 1252
金錢 761 盟幣
存款 0 盟幣
體力 59 點
閱讀權限 70
MP分 0
回復 #30 UniCorn 的帖子

記得0080好似係現實系...
V的高達設計唔錯...係部電單車同BOSS都係怪怪的(V高達以機體部件當飛彈射...甚至拿MS當炸彈用...那就實在太不合常理)<<我睇人講
頂部
daniel06 (CHOFF)
伍長
Propeller!

UID 523
精華 0
積分 976
帖子 769
威望 976
金錢 394 盟幣
存款 0 盟幣
體力 20 點
SMPC 39 COST
閱讀權限 50
註冊 2007-6-5
MP分 0

QUOTE:
原帖由 UniCorn 於 該用刀on, 02 May 2011 10:15:51 +0000被矮MT用 10:15 發表

that's just what you feel...you can't represent the publics

It's just based on personal thoughts, there for it is not a fact that 00 and Seed are the worst Gundam seasons.
Personally, I think seed is good and 00 is pretty mind-twisting.
but the best is the first gundam.

Tired.Stress.Busy. And I still have time for CPU at night, hahahaha, lucky me. Btw, I need a hug from you, dear. :(
頂部