機動同盟 Gundam HK

[交流] 紫紅黑新Cardlist在#47 請高手指點, 我吸功

標題: [交流] 紫紅黑新Cardlist在#47 請高手指點, 我吸功
LKSJ
上等兵

UID 1053
精華 0
積分 292
帖子 242
威望 292
金錢 5 盟幣
存款 165 盟幣
體力 84 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 30
註冊 2007-7-18
MP分 0

QUOTE:
原帖由 haya12345678 於 2010-4-20 20:43 發表
樓主你就錯喇...砌deck錢同勁都係其次...最主要o既係有愛

愛唔等於鐘意?

頂部
jason1995111
上等兵

UID 6317
精華 0
積分 253
帖子 474
威望 253
金錢 196 盟幣
存款 0 盟幣
體力 10 點
SMPC 103 COST
閱讀權限 30
註冊 2009-3-25
MP分 0
回復 #41 LKSJ 的帖子

差唔多la=.=
頂部
haya12345678
二等兵

UID 9284
精華 0
積分 134
帖子 83
威望 134
金錢 155 盟幣
存款 133 盟幣
體力 9 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 20
註冊 2009-10-26
MP分 0
回復 #41 LKSJ 的帖子

正確o既概念係...就算全世界都話副野係冇可能贏到人...
但係你雖然對佢十分之相信..唔去改變佢..
頂部
LKSJ
上等兵

UID 1053
精華 0
積分 292
帖子 242
威望 292
金錢 5 盟幣
存款 165 盟幣
體力 84 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 haya12345678 於 2010-4-20 21:40 發表
正確o既概念係...就算全世界都話副野係冇可能贏到人...
但係你雖然對佢十分之相信..唔去改變佢..

基本慨念不改, 但其他的可以改嗎?
頂部
二等兵

UID 9284
精華 0
積分 134
帖子 83
威望 134
金錢 155 盟幣
存款 133 盟幣
體力 9 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 20
MP分 0
咁樓主你想改d咩=.=?
頂部
快馬加鞭1
該用戶已被刪除

yes

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
LKSJ
上等兵

UID 1053
精華 0
積分 292
帖子 242
威望 292
金錢 5 盟幣
存款 165 盟幣
體力 84 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 30
MP分 0
紫紅黑新Cardlist

方向:紅地com同oper妨礙對方同draw, 00機同人做打手, 玩預防, 戰鬥配備, 快速, 高機動, 所以雪崩Exia必需, 而回復交對回復殺那,同黄色果架combo, 重有星頭exia可以fake對手同雪崩Exia換裝. 最重要用變革的目擊者轉地, 玩黑com.

Unit
U-OO17  R   GN-001/hs-A01 ガンダムアヴァランチエクシア       (3) (主打, 預防, 戰鬥配備, 快速, 非高機動不能出戰區同星頭exia換裝combo)
U-OO3  R   GN-003 ガンダムキュリオス                                 (3) (主打, 預防, 指定3時戰鬥配備, 快速, 變形高機動同雪崩exia combo)
U-OO22  AR   GN-007 アリオスガンダム                                (3) (主打, 預防, 戰鬥配備, 變形高機動同雪崩exia與人combo)
U-OO23  R   GN-007 アリオスガンダム(MA)                                (3) (主打, 預防, 快速, 高機動, 炸機同雪崩exia combo)
U-OO1  R   ガンダムエクシア                                               (2) (次打, 預防, 快速, fake, 大機率攻擊無效化同雪崩exia換裝combo)

Character
CH-OO13  R    ハレルヤ・ハプティズム                                   (2) (炸機, 同墜天combo)
CH-OO15  R   刹那・F・セイエイ                                             (2) (回復, 同墜天combo)

Command
C-8  C   サラサ再臨                                                                               (3) (最強濾卡, 缺點是將剩下的好卡放回自軍本國的下方)
C-7  U   密約                                                                                          (3) (實而不華的draw)
C-100  R   作戦の看破                                                                          (3) (變G, count機與com)
C-6  R   完封                                                                                           (3) (無視預防 count char, com, oper同ace, ace的低成本剋星)
C-55  R   シロッコの眼                                                                           (2) (反預防, 先發制人)

Operation
O-2  C   内部調査                                                                                 (2) (前期可防卡G, 後期可防過多G卡, 濾卡)
O-84  R   内憂外患                                                                               (2) (以丟手牌的形式令對方指令或任務的運用無效並廢棄, 無視預防)

Generation
變革的目擊者                                                                                         (6) (轉地, 玩黑com)
紅G                                                                                (7)
紫G                                                                                (1)
頂部
ivan4567890
該用戶已被刪除

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
二等兵

UID 9284
精華 0
積分 134
帖子 83
威望 134
金錢 155 盟幣
存款 133 盟幣
體力 9 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 20
MP分 0
回復 #47 LKSJ 的帖子

變態的目擊者係特殊地黎...pay唔到紫雙色野架= =..
5分紅..5分紫..4分目擊者啦..你黑色都係求1...
頂部
LKSJ
上等兵

UID 1053
精華 0
積分 292
帖子 242
威望 292
金錢 5 盟幣
存款 165 盟幣
體力 84 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 haya12345678 於 2010-4-21 19:11 發表
變態的目擊者係特殊地黎...pay唔到紫雙色野架= =..
5分紅..5分紫..4分目擊者啦..你黑色都係求1...

特殊紫地, 產紫也不能pay 00?
何放黑卡得5張, 6紅, 6紫, 2目擊, 不是更好嗎?
頂部
二等兵

UID 9284
精華 0
積分 134
帖子 83
威望 134
金錢 155 盟幣
存款 133 盟幣
體力 9 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 20
MP分 0
回復 #50 LKSJ 的帖子

想知點解咪去問bandai囉...
呢d野...自己睇完說明書再問啦...
頂部
上等兵

UID 6317
精華 0
積分 253
帖子 474
威望 253
金錢 196 盟幣
存款 0 盟幣
體力 10 點
閱讀權限 30
MP分 0
回復 #50 LKSJ 的帖子

http://www.spp.com.tw/htm/Gundamwar/20081205.zip
中文rule book
易睇又易明
去下黎睇下la@@
頂部
二等兵

UID 9284
精華 0
積分 134
帖子 83
威望 134
金錢 155 盟幣
存款 133 盟幣
體力 9 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 20
MP分 0
回復 #52 jason1995111 的帖子

放刃個本係改規之前架= =
你呃左佢喇...
頂部
LKSJ
上等兵

UID 1053
精華 0
積分 292
帖子 242
威望 292
金錢 5 盟幣
存款 165 盟幣
體力 84 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 haya12345678 於 2010-4-21 20:31 發表
放刃個本係改規之前架= =
你呃左佢喇...

我放刃先後無玩until now.
頂部
二等兵

UID 9284
精華 0
積分 134
帖子 83
威望 134
金錢 155 盟幣
存款 133 盟幣
體力 9 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 20
MP分 0
唔怪得樓主唔知道笨呆特登出紫基本地係為乜啦...
=======================================
樓主副野唔好落墮天使(MA)...落o gundam..
唔係o既話對住綠快會好快爽死=.=
頂部
LKSJ
上等兵

UID 1053
精華 0
積分 292
帖子 242
威望 292
金錢 5 盟幣
存款 165 盟幣
體力 84 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 haya12345678 於 2010-4-21 20:41 發表
=======================================

o gundam的效果係咩?La Vie En Rose查唔到或查錯野......
頂部
二等兵

UID 9284
精華 0
積分 134
帖子 83
威望 134
金錢 155 盟幣
存款 133 盟幣
體力 9 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 20
MP分 0
回復 #56 LKSJ 的帖子

o gundam
1-1-2-0 3-1-3
這張卡給予戰鬥傷害的場合,檢視敵軍本國3枚卡,將其中一張g以上的卡抽出,移到自軍倉庫
===================================================拉比安羅斯查唔到o既野多數係sp野or佢冇o既...因為有段時間網站站主唔知去左邊...所以有d資料佢冇...
頂部
LKSJ
上等兵

UID 1053
精華 0
積分 292
帖子 242
威望 292
金錢 5 盟幣
存款 165 盟幣
體力 84 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 30
MP分 0
回復 #57 haya12345678 的帖子

thx^^你點查架?o gundam果然是一大妨礙好物

頂部
上等兵

UID 6317
精華 0
積分 253
帖子 474
威望 253
金錢 196 盟幣
存款 0 盟幣
體力 10 點
閱讀權限 30
MP分 0

QUOTE:
原帖由 haya12345678 於 083030p://41048 20:41 發表

綠快而家大多都會落duel既野
隻o gun一出去就omg了0   .0..
不過佢都幾好用既~

QUOTE:
原帖由 LKSJ 於 083030p://51048 20:51 發表

o gundam的效果係咩?La Vie En Rose查唔到或查錯野......

我冇記錯既話
好似係以下既
國力資源:1 - 1 - 2 - 1   能力值 : 3 - 1 - 3
預防(3)
自動D:這張卡的部隊有戰鬥dam的場合,敵軍捨山上3張卡表示
,從中選擇1張基本G以外既1張卡移到自軍hanger,呢個效果唔重複
呢張野因為改左效
因$40一張變左而家大約$20一張
不過都係幾好用@@
頂部
上等兵

UID 6317
精華 0
積分 253
帖子 474
威望 253
金錢 196 盟幣