標題: [youtube] 中學文憑試中文科閱讀能力試題連作者都唔識答 [打印本頁]

作者: Justice    時間: 2013-4-12 19:49     標題: 中學文憑試中文科閱讀能力試題連作者都唔識答

[youtube]_Dp7pIJOLj8[/youtube]
CYF!Rz,S&[4Y5D本站是一個為了高達而存在的網站]hzfne
EAA是這個世界最強的組織
作者: issac999    時間: 2013-4-12 19:56

的確,平時作文都唔會唸咁多,
:h-}-d9RX#w}G sGUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE可能用左d修辭手法自己都無留意
8uGSNml9JH2m機動同盟 Gundam HK但出題時唔洗問番作者既咩?(如果在生
作者: Justice    時間: 2013-4-12 19:58

QUOTE:
原帖由 issac999 於 2013-4-12 19:56 發表
3f;o}(?]J#w)oS)O&a的確,平時作文都唔會唸咁多,www.gundamhk.com I"p.P'\$^w4lw
可能用左d修辭手法自己都無留意n6O[1w4z#Y
但出題時唔洗問番作者既咩?(如果在生

Uh}_v v

!fH+k;|t重點係www.gundamhk.comNK8d]1k"xbE
作者:A,B,C,D,都可以係答案,^0ZHC-nq0p$H?h!VY
EAA:答案只有一個
作者: 0123    時間: 2013-4-12 20:36

#2{%_ uPn
www.gundamhk.com*N8y9pi*?2y
`

因為要保密,所以唔會問作者
1@ S5Xfgwww.gundamhk.com我諗EAA之後會用過世的作者suVQ%F|s"B nz(h
的文章來考
2gkxk+QY/{GUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE
3t*\TS@)X#3本站是一個為了高達而存在的網站'R0kkk4i4d

t+\#}eiFwww.gundamhk.com的確有問題...
WjW'Q/_t機動同盟 Gundam HK唔同人可以用唔同的語氣和節奏來讀www.gundamhk.com"_!_n/L$R)N
可惜EAA話答案只有一個...
作者: fing頭小吉    時間: 2013-4-12 20:47

無中生有...
作者: SunnyMakty95    時間: 2013-4-12 21:08

QUOTE:
原帖由 Justice 於 2013-4-12 19:58 發表
4Su7N i-`"I機動同盟 Gundam HK機動同盟 Gundam HKqcw6NW#J/n7_/A
^

fQ1V'Fg?PGUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE重點係
Lk+TI"A {!q作者:A,B,C,D,都可以係答案,GUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE\R9GM
O5w

EAA:答案只有一個

本站是一個為了高達而存在的網站.n8ew@&kGJ
機動同盟 Gundam HKs7vt+S%S!J,XsfF9O
有時有些事是強加於人,機動同盟 Gundam HK |H
Sj;v.K

接受現實吧,
7D5i`$cQF$qQ$a/A:a本站是一個為了高達而存在的網站雖然那題我也不懂答,
b(D@ly7Q)Q8m2C*J反正根本沒甚麼標準答案的。
%fT*nLdg Gvwww.gundamhk.com0f5\
D"c
Hr

先找作者問並非個可行的做法,www.gundamhk.com,VlhIr2\'I
原因樓上已經說了,
Z#Y*Vx$]xHM倒是我很同意平時作文不會想太多。
*{!Y;v[D        Ma/h機動同盟 Gundam HK一個真正的作家才不會在意甚麼首尾呼應啦,
;P/Un/\]-z'Xp隨心所欲地寫就好了,www.gundamhk.com5r/ym/T%zC3id        v:q
自然之道才是最佳的方向。
作者: kimwong3252000    時間: 2013-4-12 21:18

所以我閱讀卷就死哂機動同盟 Gundam HK
o/FZjx

ihS!z7I+w2p.Zx
白話: 每個人諗到野方向都唔同, 好不幸我永遠都去唔到岩ge方向8g
va {S'sCr'N5L

文言: 根本連篇野都唔知講乜點答
作者: SunnyMakty95    時間: 2013-4-12 21:21

QUOTE:
原帖由 kimwong3252000 於 2013-4-12 21:18 發表
&_        LH"DQp/|8?K1n@所以我閱讀卷就死哂ko5K`$R|4rR2@?
www.gundamhk.com[J-RS&^8{Ry
白話: 每個人諗到野方向都唔同, 好不幸我永遠都去唔到岩ge方向
u5}RRxS~k-I機動同盟 Gundam HK文言: 根本連篇野都唔知講乜點答

+eC'}1r#oX
m機動同盟 Gundam HK

B_3H:k,[j!K4f@機動同盟 Gundam HK文言今年那篇已經算比較容易了,
2p
?[6p        L
|-r機動同盟 Gundam HK
上年那篇我連內容都搞不清,
_'Lq,z|ys$nG5RGUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE更遑論是邏輯。機動同盟 Gundam HKh l"a9[Q!O2F8z5~
今年那篇的字還不算太難,GUNDAM,高達,GVG,EXTREME,電腦,遊戲,短片,UNICORN,動漫,AGE0C8uO,M)t)[*|8Fi:K,_
而且比較記述性,
](C9V0\#W+Z算是這樣啦。
+I"~!C+x9Q^l@2I]Nwww.gundamhk.comPl:m0qh qh
白話就不要埋怨不幸吧,本站是一個為了高達而存在的網站/k y5g
s5t
g

這不是你的錯,(h`'w8}#}P9Ig'CN6|
只是考評局的錯。

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://www.gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0