標題: 百萬亞瑟王(擴散性百萬亞瑟)繁體中文版 [打印本頁]

作者: thomas12fu    時間: 2013-3-28 20:16     標題: 百萬亞瑟王(擴散性百萬亞瑟)繁體中文版

官網:
http://www.mobimon.com.tw/MA/

宣傳影片:
[youtube]SUrpuKeVMrc[/youtube]

下載網址:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.square_enix.million_tw

邀請碼:
ca2

遊戲攻略,介紹:
http://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=18924209

主界面:

依隻game仲有個幾好既地方,
通常咪會有D同fd講句hi就送game幣既,
依隻game可以一次過全部講哂,超方便~

遊戲截圖:(由於D圖大部份部網上搵的,所以會係日文)

用"super攻擊"

想睇多D既話,入E個網~
http://mobile.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=18924209

最後講多次,
邀請碼,
ca2
作者: issac999    時間: 2013-3-30 15:10

唔錯幾好玩,見到個宣傳片仲以為係動畫tim...
作者: thomas12fu    時間: 2013-3-30 17:59     標題: 回復 #2 issac999 的帖子

加好友一起玩
ID:kenkin

作者: chinlap    時間: 2013-3-31 02:20

還以為卡也會漢化//原來是你會了日版的圖來裝(好似係)
IOS還沒有
我在玩日版
問好拿的點根本沒用
以上

作者: alanyip14532    時間: 2013-3-31 09:51

有炮姐的!!@@@
作者: issac999    時間: 2013-3-31 11:55

我尋日探索完後,
今日無左d記録...
要重新探索過
作者: thomas12fu    時間: 2013-3-31 18:13

回復 #4 chinlap 的帖子
iso版30號已出,
https://itunes.apple.com/tw/app/ ... 87303?ls=1&mt=8
還以為卡也會漢化//原來是你會了日版的圖來裝(好似係)<<<<<唔明你up密@@

回復 #6 issac999 的帖子
唔係冇左紀錄,
係30號同31號個仙境名一樣,
獎勵唔同~

另外有冇人add左我?
有既話講番你個ID比我知~
作者: chinlap    時間: 2013-3-31 19:04

QUOTE:
原帖由 thomas12fu 於 2013-3-31 18:13 發表
回復 #4 chinlap 的帖子
iso版30號已出,
https://itunes.apple.com/tw/app/ ... 87303?ls=1&mt=8
還以為卡也會漢化//原來是你會了日版的圖來裝(好似係)<<<<<唔明你u ...

有空的話去下下,不過我日版的熱情也下降了就是了
作者: satzuna    時間: 2013-3-31 21:21

QUOTE:
原帖由 chinlap 於 2013-3-31 19:04 發表

有空的話去下下,不過我日版的熱情也下降了就是了

原來你有玩日本w
當年敵不過人品的偶果斷放棄了,4x個號只有1個號出單張6星是什麼狀況/.\
作者: thomas12fu    時間: 2013-4-1 13:21     標題: 回復 #9 satzuna 的帖子

6星@@我都有一張~

作者: chinlap    時間: 2013-4-1 19:01

QUOTE:
原帖由 satzuna 於 2013-3-31 21:21 發表

原來你有玩日本w
當年敵不過人品的偶果斷放棄了,4x個號只有1個號出單張6星是什麼狀況/.\

人品不行啊…
友君跳坑第一天木箱開出六星,我一張六星都冇(摔機)
直至打到人生第一個白金箱先開一張六星咁多多,而家有三張六星咁多多
作者: chinlap    時間: 2013-4-1 19:03

QUOTE:
原帖由 thomas12fu 於 2013-4-1 13:21 發表
6星@@我都有一張~

改TEXT了…日版明明是初始攻擊上升100%…
作者: thomas12fu    時間: 2013-4-2 17:30

貌似有兩個日本玩家@@
可唔可以教下新手我點砌deck?

作者: satzuna    時間: 2013-4-2 20:44

QUOTE:
原帖由 chinlap 於 2013-4-1 19:01 發表
人品不行啊…
友君跳坑第一天木箱開出六星,我一張六星都冇(摔機)
直至打到人生第一個白金箱先開一張六星咁多多,而家有三張六星咁多多

以前木箱最高只能開到3星=]
另外當時還有隱藏公會功能,開帳號時自動分配,玩家將會被分配到第一公會,單腳女僕公會,老伯公會,無妖公會等
當年偶複數入了單腳女僕跟老伯公會,6抽中4老伯,由lv1雨妖打到50,塵妹跟蝗妹兩只分開6個ac由lv1打到lv70一只沒掉

嗯,最後就是因為釣魚台=中國領土一事果斷脫出,現在基本只玩煙卷,嗯嗯...
作者: chinlap    時間: 2013-4-3 00:49

QUOTE:
原帖由 thomas12fu 於 2013-4-2 17:30 發表
貌似有兩個日本玩家@@
可唔可以教下新手我點砌deck?

http://i1124.photobucket.com/albums/l573/thomas12 ...

砌乜春DECK.,隻GAME一玩課金二玩人品,砌DECK根本無腦砌
打強敵只需要落有特效倍數嘅卡(當然起碼要滿級),不過對住無腦貨金特效五倍閃滿破(閃卡滿級界限突破滿)你只有被SM
當然如果你咁狗屎運有一張六星閃滿破嘅話,可以落DECK
特效倍數好易理解,卡攻擊力乘倍數,發動技能再乘技能倍數(一下)
以上
作者: chinlap    時間: 2013-4-3 00:51

QUOTE:
原帖由 satzuna 於 2013-4-2 20:44 發表

以前木箱最高只能開到3星=]
另外當時還有隱藏公會功能,開帳號時自動分配,玩家將會被分配到第一公會,單腳女僕公會,老伯公會,無妖公會等
當年偶複數入了單腳女僕跟老伯公會,6抽中4老伯,由lv1雨妖打到50,塵妹跟 ...

唔知你講乜春wwww
我跳坑個陣啱啱改新制騎士團,個玩法同你玩個陣完全唔同wwwww
作者: satzuna    時間: 2013-4-3 02:37

QUOTE:
原帖由 chinlap 於 2013-4-3 00:51 發表
唔知你講乜春wwww
我跳坑個陣啱啱改新制騎士團,個玩法同你玩個陣完全唔同wwwww

去你的玩法會有多不同www還不都是每turn飛三張卡出去wwww
中段在我在迷戰國那時曾經大改,超合4星一度能與6星抗衡
因為你沒經歷過絕望五一黃金周,因為你沒見識過世界第一課金還在5x lv時已經有個桐人住在lv80的城鎮,因為你不知道有pentest,更不會知道什麼叫2分鐘打一場(當時對戰是固定經驗)...
作者: chinlap    時間: 2013-4-3 10:04

QUOTE:
原帖由 satzuna 於 2013-4-3 02:37 發表

去你的玩法會有多不同www還不都是每turn飛三張卡出去wwww
中段在我在迷戰國那時曾經大改,超合4星一度能與6星抗衡
因為你沒經歷過絕望五一黃金周,因為你沒見識過世界第一課金還在5x lv時已經有個桐人住在lv8 ...

戰鬥方式是沒改啦,但是騎士團和以前的強敵好像是不同的wwwwwwwww
大改還是要gg wwwww 你看看新的七星卡wwww 當六星卡閃滿破擁有三萬左右攻防嘅時候, 一張七星炮姐閃滿破45000+
絕望五一黃金周應該是剛開服時吧,現在舉行遊戲一周年event wwwwwww
lv不代表一切wwwww有人課金一日由1lv升到200lv(踢)
2分鐘一場太慢wwwwwww騎士團抽中ranking 200位騎士團時一隻1000萬血boss 5分鐘必死,而世界第一騎士團戰力係我地嘅100倍左右wwwww,一個課金玩家一場12卡打一千萬,2分鐘?隻怪連一個玩家都頂唔住wwwwww
而家對戰經驗封頂26w
作者: dark051164    時間: 2013-4-3 11:57

我得一張super rare好慘t_t
作者: satzuna    時間: 2013-4-3 12:28

QUOTE:
原帖由 chinlap 於 2013-4-3 10:04 發表

戰鬥方式是沒改啦,但是騎士團和以前的強敵好像是不同的wwwwwwwww
大改還是要gg wwwww 你看看新的七星卡wwww 當六星卡閃滿破擁有三萬左右攻防嘅時候, 一張七星炮姐閃滿破45000+
絕望五一黃金周應該是 ...

所以說你根本不知道當年的慘況w
當年遊戲初開,道具就只有白金券,頭4張不中好卡?斬掉重練吧
閃滿w閃滿個屁啊,當年一張閃咖哩saber引來的口水比東江水還要多ww不少課金也課不出來還說七星ww
對了,說一下,當年cost回滿才可攻擊(拿著140cost,即使只用了30cost來攻擊仍要等回滿才可進行攻擊)

然後51黃金周的活動主要有兩個,對戰抽9宮格,集齊換強6星(不是指八寶備仁的那些乳量級弱6星,而是比咖哩saber,黑毛MK,外星蘿莉等再高一個檔次的6星)
妖精方面,吸塵機外型不討好,打不到就算了,但另外還有只5星回向蝗蟲...
妖打不到,只好打對戰
對戰的話,因為只能挑+-lv10的對手,自身lv越高,可選的對手lv就越高也就越難打

當初偶是這麼認為的...

嗯,最後還是來劃分幾個陣型

打妖派
課金黨:我們有著140full cost天神級的攻擊力
騎士道玩家黨:我們有著2小時打一次的榮譽之證
無限手機製黨:我們有的是手機,透過朋友刪fd重加實行無水回cost的發動技能
分身抽白金黨:我們有著1小時打一次靠著無bad draw 3張走天下的穩定輸出功率
分身•極黨:我們有著1小時打3次的,給你看看老子拿著20cost 6星到處R妖打的機會
等級黨:我們有著由lv80改成lv1,再由lv1改成80的升級獎賞,單手機實行多手機技能
釣魚台:看我的究極2cost螞蟻軍團到處R妖

對戰活動派
課金黨:我們有著絕對攻擊力跟絕對的水量
騎士道玩家黨:我們有著絕妙的配卡以及將弱對手隔7小時打1次等的精準計算
無限手機製黨:我們有的是手機,透過朋友刪fd重加實行無水回cost的發動技能
網頁黨:「新增好友→搜尋→pentest→加為好友→進入對戰→我打贏了我超強呵呵」
等級黨:無限cost用改就好啦
釣魚台:老子可沒有玩修改,老子用的是滿等2cost卡組去打cheater pentest的2cost未改卡組而已啊,2cost卡組打排名比你課金多出3倍分數怪我囉?

營運:すみませんでした(附上白金券一張)

高登:寫GAME班on9仔中學畢業未啊,識改網頁既同你改到粒加fd仔變做抽白金箱冇難度囉,仲要連驗證都冇,我突然覺得隻game 好on9囉 369

...
..
.
(刪game
作者: chinlap    時間: 2013-4-3 14:19

QUOTE:
原帖由 satzuna 於 2013-4-3 12:28 發表

所以說你根本不知道當年的慘況w
當年遊戲初開,道具就只有白金券,頭4張不中好卡?斬掉重練吧
閃滿w閃滿個屁啊,當年一張閃咖哩saber引來的口水比東江水還要多ww不少課金也課不出來還說七星ww
對了,說一下,當年 ...

wwwww回滿才可以攻擊哭哭wwwwwwwww
友君第二張木箱六星就係外星蘿莉wwwwww真tmd我開了2000個箱一張六星也沒有wwwwwwwwww tmd還說「只有」五張六星,你tmd看看我除了人生第一個白金開出一張六星外,一張六星也沒有wwww現在白金再開一張六星,其他全是活動送的wwwww
吸應機我有wwwww
對戰現在根本沒人打,起碼我不會打,打bossR箱仲好,啲碎片係冇~撚~用,sor,爆粗了,係因為真係冇~撚~用(挖鼻)
全game唯一一張2cost神卡wwww
你tmd我友君a說這狼娘的閃卡是全game最難抽到,友君b(木箱開六星)第一日跳坑就開左出黎(踢)
狼娘團一直存在,配操縱師supoport技能=1cost打怪
作者: satzuna    時間: 2013-4-3 15:18

QUOTE:
原帖由 chinlap 於 2013-4-3 14:19 發表

wwwww回滿才可以攻擊哭哭wwwwwwwww
友君第二張木箱六星就係外星蘿莉wwwwww真tmd我開了2000個箱一張六星也沒有wwwwwwwwww tmd還說「只有」五張六星,你tmd看看我除了人生第一個白金開出一張六星外,一張六星也 ...

沒記錯偶合共開了...嗯...是43..還是44?
嗯,是45,沒錯是45,是45個帳號,嗯嗯,45x4是基本,就只有中一張14cost的兇器6星,max只有5500攻10000血那張,賣相是不錯沒錯...
當年爛箱極限是3星,也就是說什麼老伯什麼單腳女僕什麼高潮眼就止步,其實白金箱也是同樣東西而已,嗯嗯...
碎片=]你知道嗎=]當年3星軍神是偶家主力之一哩=]你以為3星以上的卡那麼易掉啊=]
你知道嗎狼娘團的由來嗎=]正是釣魚台的傑作=]
當年限定在許可情況下落最大的卡片數跟,即使全LOCK低cost打一場也需要接近30cost
小釣魚做出了一個新穎的做法

打開卡片列表→強化→狼娘→其餘全吃
卡片數1/60
作者: thomas12fu    時間: 2013-4-3 16:40     標題: 回復 #19 dark051164 的帖子

你開game果時有冇用招待碼?
用左有美人魚(super rare)送~
add 我一起玩~
ID:kenkin
作者: dark051164    時間: 2013-4-3 17:51

我有TYPE INVITE ID
我ID:Broly1024
作者: alanyip14532    時間: 2013-4-4 14:12

我想問在hk app store download個個係唔係一樣>>>???
作者: dark051164    時間: 2013-4-4 17:09

@ALANYIP :YES,SAME LANGUAGE AND SAME GAME~
ADD ME : Broly1024
my invite id:2eec7
作者: alanyip14532    時間: 2013-4-4 17:18     標題: 回復 #26 dark051164 的帖子

可以+好友,但 invite code就幫不到你了
作者: thomas12fu    時間: 2013-4-4 22:05     標題: 回復 #26 dark051164 的帖子

搵你唔到

作者: alanyip14532    時間: 2013-4-4 23:14     標題: 回復 #28 thomas12fu 的帖子

他好明顯是日版
我<=alanyip
作者: dark051164    時間: 2013-4-5 10:00

加左你喇alanyip<br />
原來我1024個個係account ...一時唔小心記錯左,,,
game id:Broly

作者: thomas12fu    時間: 2013-4-5 11:36

alanyip14532 已add,
dark051164 一日只可del一人冇位add你住,聽日先add你

琴日中左三張super rare好happy

作者: alanyip14532    時間: 2013-4-5 17:27     標題: 回復 #31 thomas12fu 的帖子

.........(墨鏡
作者: dark051164    時間: 2013-4-5 20:39

我得張SR 騎士 同埋人魚-.-
作者: thomas12fu    時間: 2013-4-5 20:58     標題: 回復 #33 dark051164 的帖子

邊張騎士?莫德雷德?
作者: issac999    時間: 2013-4-5 21:05     標題: 回復 #33 dark051164 的帖子

邊隻係人魚?
作者: thomas12fu    時間: 2013-4-5 21:24     標題: 回復 #35 issac999 的帖子

#1第二張圖

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://www.gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0