標題: 即刻玩League of Legends [打印本頁]

作者: 我歌故我在    時間: 2011-10-31 21:44     標題: 即刻玩League of Legends

建議玩緊信長既人玩呢隻online game,因為比起信長好玩好多

未玩過信長既都可以玩,因為呢隻game有得揀不同人物泥玩
每個人物都有佢既特色,唔同既技能同玩法,耐玩度高,唔會玩厭

我玩開美服,呢個係新手介紹:

http://na.leagueoflegends.com/learn/new_user_guide

其實我冇睇就去左玩-,-
玩玩下就會明

1. 註冊: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de65c3c9d096074897697
2. 註冊後出現"Download Game",禁入去就可以啦
3. 係等緊既時候,可以上youtube睇下trailer(都幾好睇)[url=[youtube]IzMnCv[/youtube]][youtube]IzMnCv[/youtube],或者睇下之前新手介紹條link
4. 下載完後入game,改你既名(英文),是但揀幅圖,之後揀最左邊既"Beginner",再禁"Yes"去教學模式
5. 入面你會用一個人物叫做"Ashe",然後跟著教學做就可以啦
6. 完左教學後,佢會問你同唔同電腦對戰(第二個教學),再禁"Yes"
7. 都係跟佢指示做
8. 打完電腦,可以同人打啦,記住人比電腦強好多(廢話),不過係打之前,建議你買番Ashe,用熟Ashe先玩其他人物,禁右上角橙色既野,再禁"Champion"買番"Ashe"
9. 自己摸索下,唔明既可以add我msn(我send短消息比你)
作者: Freedom_X10a    時間: 2011-10-31 21:57

已玩的揮手,
可是你註冊的Link呢....(思

利申: AD-Sona / Akali 開發中

作者: Amuro    時間: 2011-10-31 21:58

玩過但唔知點搵香港人玩
加上我易斷線
作者: alanyip14532    時間: 2011-10-31 22:04

好多香港人玩 but me
你去網吧會見到
作者: Freedom_X10a    時間: 2011-10-31 22:06

QUOTE:
原帖由 Amuro 於 2011-10-31 21:58 發表
玩過但唔知點搵香港人玩
加上我易斷線

只要打一句on_大家就知道你是香港人了(形象崩壞

不過不一定找香港人打就是了。外國人很有禮貌。
作者: akji47    時間: 2011-10-31 22:10

QUOTE:
原帖由 Freedom_X10a 於 2011-10-31 22:06 發表

只要打一句on_大家就知道你是香港人了(形象崩壞

不過不一定找香港人打就是了。外國人很有禮貌

玩過DUEL Network後……
作者: Amuro    時間: 2011-10-31 22:12     標題: 回復 #6 akji47 的帖子

個別例子
作者: Freedom_X10a    時間: 2011-10-31 22:14

QUOTE:
原帖由 akji47 於 2011-10-31 22:10 發表

玩過DUEL Network後……

起碼本人玩LoL的時候,他們是很有禮貌。

就算真的是不友善的時候,看到的是英文,心理上也一笑置之吧。
作者: akji47    時間: 2011-10-31 22:16

QUOTE:
原帖由 Freedom_X10a 於 2011-10-31 22:14 發表

起碼本人玩LoL的時候,他們是很有禮貌。

就算真的是不友善的時候,看到的是英文,心理上也一笑置之吧。

自由喵就不是用敬語了吧~.~

嘛,這這題就算了吧~~~    自由喵好這類game的嗎0.0?
作者: Freedom_X10a    時間: 2011-10-31 22:22

QUOTE:
原帖由 akji47 於 2011-10-31 22:16 發表

自由喵就不是用敬語了吧~.~

嘛,這這題就算了吧~~~    自由喵好這類game的嗎0.0?

那不是重點吧。(死魚眼

受到四周的同學們影響吧,大概。
嘛,因為是一場一場分開的玩,
所以時間之上比較好控制,不容易沉迷就是了。這點很不錯。
比較上是技術類的GAME的確是吸引到本人。
作者: Amuro    時間: 2011-10-31 22:27

http://www.elswordonline.com/
技術型

http://www.gamania.com.hk/elsword/v1_index.aspx

作者: akji47    時間: 2011-10-31 22:29

QUOTE:
原帖由 Freedom_X10a 於 2011-10-31 22:22 發表

那不是重點吧。(死魚眼

受到四周的同學們影響吧,大概。
嘛,因為是一場一場分開的玩,
所以時間之上比較好控制,不容易沉迷就是了。這點很不錯。
比較上是技術類的GAME的確是吸引到本人。

敬語總令人看得很礙眼啦!(踢

我總玩不了信長類的GAME(默
每次想用心玩,總是很易放棄(默
作者: Freedom_X10a    時間: 2011-10-31 22:35

QUOTE:
原帖由 Amuro 於 2011-10-31 22:27 發表
http://www.elswordonline.com/
技術型

http://www.gamania.com.hk/elsword/v1_index.aspx

Grand-Chase也是嗎?雖然已經玩得覺得無聊。

QUOTE:
原帖由 akji47 於 2011-10-31 22:29 發表

敬語總令人看得很礙眼啦!(踢

我總玩不了信長類的GAME(默
每次想用心玩,總是很易放棄(默

本人也不懂玩信長就是了,
但其實是與LoL有分別,起碼LoL的畫質好一點,
還有角色很吸引,一星期十數個試用角色(一星期轉一次)。
作者: akji47    時間: 2011-10-31 22:39

QUOTE:
原帖由 Freedom_X10a 於 2011-10-31 22:35 發表

Grand-Chase也是嗎?雖然已經玩得覺得無聊。

本人也不懂玩信長就是了,
但其實是與LoL有分別,起碼LoL的畫質好一點,
還有角色很吸引,一星期十數個試用角色(一星期轉一次)。

0LV 5炒80lv還不夠技術嗎??

(扎起,鞭打

嘛,說角色,我想信長也不差(雖然玩的時間不長……
作者: issac999    時間: 2011-10-31 22:41

http://lol.garena.tw/pre_index/111031/
我有玩開,中文的
作者: Freedom_X10a    時間: 2011-10-31 22:43

QUOTE:
原帖由 akji47 於 2011-10-31 22:39 發表

0LV 5炒80lv還不夠技術嗎??

嘛,說角色,我想信長也不差(雖然玩的時間不長……

sever會因為你的等級安排差不多級數的人對戰,
起碼不會出現因為高手打新手的情況,也很少人故意開新ac欺負新手。
比較上,本人會先入為主覺得LoL比較好啦(崇洋?)
作者: 某招    時間: 2011-10-31 22:45

QUOTE:
原帖由 Freedom_X10a 於 2011-10-31 21:57 發表
已玩的揮手,
可是你註冊的Link呢....(思

利申: AD-Sona / Akali 開發中

http://i279.photobucket.com/albums/kk1 ...

sona的女乃女乃,讚
作者: issac999    時間: 2011-10-31 22:47

我有玩過美服,但唔多識d英文,
d人玩個陣冇野講既...
作者: akji47    時間: 2011-10-31 22:51

QUOTE:
原帖由 Freedom_X10a 於 2011-10-31 22:43 發表

起碼不會出現因為高手打新手的情況,也很少人故意開新ac欺負新手。

嘛……有想過玩LOL,不過因為信長的關係……

信長不是崇洋嗎(默

竟然無視我!(啪啪啪啪啪……
作者: Freedom_X10a    時間: 2011-10-31 22:59

嘛,本人也不是故意從信長和LOL作出比較,
也不是說哪一款比哪一款遊戲好就是了。

就本人而言,LoL算是一款可以淺嘗的遊戲就是。
作者: fing頭小吉    時間: 2011-10-31 23:00

QUOTE:
原帖由 Freedom_X10a 於 2011/10/31 10:43 PM 發表

原來自由姐都有玩三小俠
曾經給這遊戲吸引然後生氣地離開的揮手
話說我都買了一,二千元點數投入三小俠

外國遊戲我也沒什麼玩...
感覺外國人做事有點亂來就是了...
開外掛,不遵守遊戲規則等...
作者: Freedom_X10a    時間: 2011-10-31 23:03

QUOTE:
原帖由 fing頭小吉 於 2011-10-31 23:00 發表

原來自由姐都有玩三小俠

嘛嘛,那是幾年之前的事了啦(耍手
那時候也會用一點點現金在遊戲之上,還有Moonlight engine(拖

反而本人倒是沒聽過LoL有外掛...根本就用不著的感覺。(思
作者: jamzjam    時間: 2011-10-31 23:08

信長 LoL 各有各特色 各有各好玩 完

p.s. 我玩LoL時玩美ser 台ser岩岩開唔夠1wk →帶出樓主old news is so 唔識串 → 美ser好玩過台ser 好多
       信長也已沒玩→努力溫書(題外話)

作者: akji47    時間: 2011-10-31 23:14

QUOTE:
原帖由 fing頭小吉 於 2011-10-31 23:00 發表

原來自由姐都有玩三小俠

我也差不多……

小吉你自動代入DN啦(默

QUOTE:
原帖由 Freedom_X10a 於 2011-10-31 23:03 發表

嘛嘛,那是幾年之前的事了啦(耍手
那時候也會用一點點現金在遊戲之上,還有Moonlight engine(拖

反而本人倒是沒聽過LoL有外掛...根本就用不著的感覺。(思

ME……3小超有名的外掛(默
話說ME橫誇了1年有多(默

3小而家的手法也差不多,要令人有外掛和沒外掛差沒多(默
作者: fing頭小吉    時間: 2011-10-31 23:26

QUOTE:
原帖由 akji47 於 2011/10/31 11:14 PM 發表

我也差不多……

小吉你自動代入DN啦(默

ME……3小超有名的外掛(默
話說ME橫誇了1年有多(默

3小而家的手法也差不多,要令人有外掛和沒外掛差沒多(默

話說有一次我開me給gm捉正了,封我ac一星期...(默
作者: akji47    時間: 2011-11-1 00:04

QUOTE:
原帖由 fing頭小吉 於 2011-10-31 23:26 發表

話說有一次我開me給gm捉正了,封我ac一星期...(默

你咁好彩-.-''

你攞來玩VS啊- -?
作者: 我歌故我在    時間: 2011-11-3 00:21

推一推~~~~~~
作者: 星月流恨    時間: 2011-11-27 00:10     標題: 回復 #2 Freedom_X10a 的帖子

啊...想起了15秒教你玩sona...(狂笑

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://www.gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0