標題: FLASH_SAS: Zombie(1,2,3)連線打喪屍! [打印本頁]

作者: Edward01    時間: 2011-7-9 21:39     標題: FLASH_SAS: Zombie(1,2,3)連線打喪屍!

名稱:SAS: Zombie
系列:
SAS: Zombie Assault(http://ninjakiwi.com/Games/Action/Play/SAS-Zombie-Assault.html)
SAS: Zombie Assault 2(http://ninjakiwi.com/Games/Action/Play/SAS-Zombie-Assault-2.html)
SAS: Zombie Assault 3(http://ninjakiwi.com/Games/Action/Play/SAS-Zombie-Assault-3.html)
介紹:
SAS:Zombie Assault是第一集(下簡稱SAS),它的系統有很多的不足,但是其的的確確是Zombie flash game中較出色,game的玩法是橫面打喪屍,當打完每一波和喪屍都有金錢.
SAS2:畫面明顯有所進步,你可以建立AC,獲得二戰步槍,在頭一二波是十分有用.而今集更可以用金錢開拓新地區.今遊戲更好玩!
SAS3:本話題的重點(迷:前面太多廢話吧!).無論是畫面,音效都不分出色.更有系統可以連線打喪屍!不過槍的子彈由無限變成用金錢買子彈(新手手槍無限)
我的話:
SAS: Zombie Assault系列己有一集被人分享,但為什麼我都會介紹呢?因為我很想大家一起玩,如果看完不玩,都回下吧!你的回覆是我的加油站!(WTF????)
遊戲名:GHKedward

作者: sdjkn    時間: 2011-7-9 21:54

作者: 76867300    時間: 2011-7-9 23:01

SAS3真係幾好玩
雖然D槍嘅性能同印象中有D唔同,
不過自己已經不自覺咁玩上LV20 (-w-)
作者: Amuro    時間: 2011-7-10 15:04

名: AmuroRay
依家同朋友靠msn同時入隊
隻game真係爽...成堆殭屍企係到個陣 用散彈一槍射哂
作者: Edward01    時間: 2011-7-10 19:04

我一開始對於連打系統好不明白
,唔知做咩唔比人入場,
又唔知點開場
我*,
原本係一按就隨機開場+玩= =
作者: nkt    時間: 2011-7-10 19:05

第2行系連機?
作者: Edward01    時間: 2011-7-10 19:14     標題: 回復 #6 nkt 的帖子

1.按開始遊戲(英文)
2.選槍
3.按''PLAY CO-OP.....''(連機打)
以上
作者: P167lyf    時間: 2011-7-10 22:18

很易玩,玩了十幾次連線也無死==不明白別人為何會死3,4,5次,機乎每次也死剩我...D人太廢?還是死了有好處?不太明白==
========================================================================
糟糕!我又愛上了 m1 garand了....(明天沖去旺角買好了...)

作者: noddytse2000    時間: 2011-7-10 22:25     標題: 回復 #8 P167lyf 的帖子

m1 garand ! good thing !
作者: 76867300    時間: 2011-7-10 23:00     標題: 回復 #8 P167lyf 的帖子

比起m1 garand,
在下更愛FAL
彈藥40發,
細鬼一槍殺
又可以一發彈藥殺幾隻
幾好用∼
(不過在下更愛BREN)

單人場升LV極快∼
作者: P167lyf    時間: 2011-7-10 23:04

唉...很久沒有用 garand 了....想當年gas的m1 garand,好正...(現在玩98k和98b了==)
作者: Amuro    時間: 2011-7-10 23:08     標題: 回復 #8 P167lyf 的帖子

不能同意更多
因為我係同朋友數3,2,1一齊入場,所以先可以頂得住
但唔知點解同我同隊既其他人都好廢, 好易死
有時我同3個陌生人一齊打, 3個都唔識走位唔修barrel
明明個陣我負責守下面,又有條友淆底走黎我到,上面既殭屍就走哂落黎
fine, 我用散彈一次掃哂佢地
但係點解好似特別多屍呢? 原來其他人死哂, 仲有2個走左場

隻game有必要快d出private match
P.S. 我等緊把M1014
作者: 76867300    時間: 2011-7-10 23:22

一個打反而強過同其他人打(- -)

一個人打DEVASTATOR真係種挑戰
唔知之後會唔會幾隻DEVASTATOR咁出呢∼
作者: 76867300    時間: 2011-7-11 01:09

見到DEVASTATOR自然諗到L4D嘅TANK(-w-)
(其實有無人知卅見過DEVASTATOR?)
作者: Edward01    時間: 2011-7-11 12:15

QUOTE:
原帖由 76867300 於 2011-7-11 01:09 發表
見到DEVASTATOR自然諗到L4D嘅TANK(-w-)
(其實有無人知卅見過DEVASTATOR?)

同意,不過佢仲勁過TANK,佢可以放可愛(?)既喪屍= =
作者: kingking    時間: 2011-7-11 16:57

手槍控路過~~
我愛手槍嘅原因無限彈+實用 (迷之音:真正的原因不就是你過度節儉,唔想哂錢買彈
Desert eagle係Raging Bull.44升級版
更高攻,更多彈,更黃,更淫賤
等用Nitro Express
=================================================
係Black Isle場玩散彈好爽

作者: 76867300    時間: 2011-7-11 19:19

QUOTE:
原帖由 kingking 於 2011-7-11 04:57 PM 發表
Dark Isle場玩散彈好爽

BLACK ISLE呀嘛∼
=====================
大家鍾意玩咩場?
在下一個人玩第4個場洗分多
似乎行慣哂
一場3萬真爽(-w-+)
作者: 火星人    時間: 2011-7-11 19:51

話說我係sas3玩連機   等左十年都未有c出- -
作者: Edward01    時間: 2011-7-11 20:02

QUOTE:
原帖由 火星人 於 2011-7-11 19:51 發表
話說我係sas3玩連機   等左十年都未有c出- -

係唔係有事呀- -
我試過打到最後冇屍出,玩左5波既錢同經都冇晒(哭
作者: 火星人    時間: 2011-7-11 20:23

冇呀   我單機打都冇野- -
作者: Amuro    時間: 2011-7-11 21:16

連機無怪就真係要即走
有無人知大概總共有幾多種砲台?
係咪同sas1同2一樣?

岩岩執到把Beowulf 0.50, 雖然能力好似好平凡 但其實 用落都唔錯
可惜係premium
作者: Edward01    時間: 2011-7-11 22:11

QUOTE:
原帖由 Amuro 於 2011-7-11 21:16 發表
連機無怪就真係要即走
有無人知大概總共有幾多種砲台?
係咪同sas1同2一樣?

岩岩執到把Beowulf 0.50, 雖然能力好似好平凡 但其實 用落都唔錯
可惜係premium

係我玩左咁耐好似得2種砲台
1隻係連射
1隻係單發(殺得好快,好高攻)
作者: 76867300    時間: 2011-7-11 22:12

砲台有兩種樣,
間中大嘅有D可以隔牆打鬼(BUG?)
===========================
對狙擊手而言,
砲台非常好用
(走唔到位又用哂排彈果然係要換SMGS走佬 Orz)
作者: Amuro    時間: 2011-7-11 22:16

oh... 岩岩玩個唔知咩場,我諗係第3或第5
我同另一條友守起間細房到,放左個高攻砲台起入口,個陣真係好有殭屍game feel

之後我發覺隔離仲有兩個連射既砲台 就咁殺左好多屍
作者: 火星人    時間: 2011-7-12 13:49

成功同人打c啦   不過我殺勁多佢話我kill2- -得40xp
作者: Amuro    時間: 2011-7-12 15:27     標題: 回復 #25 火星人 的帖子

可能係太lag
我見過人做乜都慢半拍,d殭屍行到去佢到打緊, 佢先開始走
但又死唔去
應該係佢部機延遲左一兩秒, 佢見到自己射左好多殭屍,但由其他人既畫面睇 佢只係起到一路比殭屍打一路射空氣
作者: 火星人    時間: 2011-7-12 15:32

OH   點解決ar
作者: Amuro    時間: 2011-7-12 15:54

唔清楚,或者要等出private match,正係同本地人玩
不過我諗40xp只係間中出現姐,打多幾場就多經
=======================
Nitro Express .600
[youtube]bCInkw3641w[/youtube]
[youtube]S_X5nyGu5LQ[/youtube]
睇黎唔係好適合叫手槍...
作者: 火星人    時間: 2011-7-12 17:35

咁有冇野set完可以順d-3-
作者: Edward01    時間: 2011-7-12 20:06

QUOTE:
原帖由 Amuro 於 2011-7-12 15:54 發表
唔清楚,或者要等出private match,正係同本地人玩
不過我諗40xp只係間中出現姐,打多幾場就多經
=======================
Nitro Express .600
bCInkw3641w
S_X5nyGu5LQ
睇黎唔係好適合叫手槍...

狙擊槍:哈哈,你睇我幾勁~~一槍殺人.
手槍:我一槍殺2個人
狙擊槍:那尼???
手槍:我的主人被我爆頭....
狙擊槍:古或的槍???
作者: 火星人    時間: 2011-7-12 20:26

打左n場都好少經
===============================================   
我打遊樂場發現左個bug  只要係左上邊個野既左下方打斜上行既話    會成個人出左去
作者: 76867300    時間: 2011-7-13 16:45     標題: 回復 #31 火星人 的帖子

要多D經就自己一個打啦∼
有技術咁玩一定升得快過同人玩
作者: Amuro    時間: 2011-7-13 18:16     標題: 回復 #32 76867300 的帖子

多人連線好似會有特別多既經驗加成
我殺400左右就有9000經
單挑好似殺400都得5000~6000
不過都睇場地
同埋多人連線既死亡率低, 又打得快
如果有技術既話大概可以多人連線殺600
估計XP可破10000

不過如果出現左好似樓上上咁既問題, 當然都係要玩單人... multi根本玩唔到
作者: 火星人    時間: 2011-7-13 18:37

- -
========================================
同本地人玩會唔會順d
作者: Amuro    時間: 2011-7-13 18:42     標題: 回復 #34 火星人 的帖子

唔一定
作者: 火神火    時間: 2011-7-13 21:02     標題: 回復 #33 Amuro 的帖子

多人連線缺點多多,經驗又少.除非想同人玩.
缺點
-易Lag
-不能暫停,有事走開係咁先
-經驗不會因LV而增加
-要同人搶殺,殺得多萬幾,少則23千,在+幾LV以後已被單機逐漸拉遠.
-d屍強化左,數量多左
作者: 76867300    時間: 2011-7-13 21:09     標題: 回復 #33 Amuro 的帖子

係咩,
在下單挑一場唔死有25000以上喎
反而同人地打先得個7000左右
作者: Amuro    時間: 2011-7-13 21:21

ok我錯
我正係玩過一場single
作者: kingking    時間: 2011-7-13 21:31     標題: 回復 #38 Amuro 的帖子

1場,single第5關第1wave好正,有機會出隻devastator俾你(我試過,仲要係冇炸彈嘅情況下)
作者: 76867300    時間: 2011-7-13 21:33

話說大家升到幾LV?

在下終於升上LV21拎咗第一支機槍
第4個場一開始個位設計得唔錯
如果唔亂走,
基本上D鬼只會由左邊走入尼
排哂隊咁樣比人殺(笑)
當然,
無彈就要換槍卅走佬
當然見到偽TANK一定要走(正確尼講聽到佢叫嗰下就應該準備走)

在下推薦用FAL玩狙擊
40發彈絕對夠玩
大約一隻中指嘅距離都可以1槍殺普通鬼卅紅鬼
啡色爬下爬下個種3槍殺(近距離2槍殺)
SHADOW要大約10∼13槍
肥佬卅肥婆就麻煩D(因為要靠個人技術)
偽TANK都係用AK卅機槍好D

作者: 火神火    時間: 2011-7-13 21:46

我20LV,
玩第四場除左汁到勁槍用之外全程用SPAS-12,
站在農場中間出口前d屍會排哂隊比人殺.
但在沒炸彈的情況下遇到肥仔會好危險,
所以我通常沖出石像邊殺屍,[起碼有後路].

用SPAS-12真係爽,Shadow兩搶死,打Mamushka亳無難度......
作者: 76867300    時間: 2011-7-13 21:52     標題: 回復 #41 火神火 的帖子

在下打肥佬一向用FAL,
爆嘢就退後
之後靠SHOTGUN卅FAL亂掃
作者: 火神火    時間: 2011-7-13 22:00

升到咁上下真係唔想在第二場玩,
我試過玩第二場遇到Devastator,
慘死收場
作者: 76867300    時間: 2011-7-13 22:03     標題: 回復 #43 火神火 的帖子

升到上LV20就自然要識打偽TANK
玩個無噤多阻礙物嘅場啦∼
(在下一直玩第4個場,搞到去個其他場都唔慣Orz)
作者: 火神火    時間: 2011-7-13 22:13     標題: 回復 #44 76867300 的帖子

打Devastator我一向玩繞圈圈,
加上佢不能接近,所以在細場遇到就必死.

本人最怕玩第三個,四面八方冇得走,
不過20LV以後dC太多,FAL應付不來.....
作者: Amuro    時間: 2011-7-13 22:27     標題: 回復 #45 火神火 的帖子

#31講左有bug...可以由左上角行出去射
行左出去基本上就得前後兩條路,危險d但可以一次掃清所有屍
基本上我都係最憎第三個場, 修牆又趕唔設, 游擊既話個場又太細
好似farmhouse個種 一路修牆一路射就得
遊樂場大過farmhouse但又好多障礙物,又圍住你無得周圍走
所以靠bug行出去射就一流(不過有d睇唔到 既牆)
作者: 76867300    時間: 2011-7-13 22:30     標題: 回復 #45 火神火 的帖子

在下同樣怕四面八方無得走

見#40
基本上可以屈死唔少,
肥佬到咗就換槍走佬
在下一直咁玩
打偽TANK換機槍
機槍無彈就SMGS換走(走得特別快)
見安全再上彈
一直重複直到偽TANK被掃死

走佬用SMGS的確幾快,
不過好易比鬼再圍番

機槍攻擊大,
不過行得好慢

步槍平均

手槍唔提

結論:真係要一個人玩就要練用其他槍,
   邊支上手用邊支
   同時要識走位

另外一提,
第4個場嘅人像可以玩隔牆打鬼
作者: 火神火    時間: 2011-7-13 23:11     標題: 回復 #47 76867300 的帖子

唔知你想唔想轉玩SPAS-12,
Sorry,因為我玩的時候基本上冇轉槍一樣輕鬆過關(除左Devastator要用FAL)
而且我單單站在石像身旁已能連玩34關,用SPAS-12幾乎打乜都太輕鬆.(我站的位置和農場一樣是dc排哂隊)

第二行那個好像是小型機槍,
小型機槍真有趣,完全性取代手槍(除裝彈慢d)
以$25/250既超抵價打敗左手槍既無限,
加上裝彈量又遠超手槍.......

步槍的AK-47已被廢,攻唔夠.
M16A4連射不能,攻仲廢過AK-47
FAL各方面良好,連射能用手補救,但要用其它槍配合,不能獨當一面.

(不如大家試下用SPAS-12)

作者: Amuro    時間: 2011-7-13 23:21     標題: 回復 #48 火神火 的帖子

輕機槍既子彈基本上係免費...$25完全唔係問題,所以經常保持20000發子彈都唔難
用MP7或Skorpion係咁射殭屍真係幾爽...可惜貫穿性能太弱,對付大量殭屍難免有d吃力
個人認為 呢隻game最唔公平既地方就係起散彈槍
其他槍包括手槍,smg,a-rifle 一般都有雙倍彈數
但散彈槍都係沿用原始彈數(雖然有d散彈原始係4~7發)
不過好彩, 散彈槍係最強力既近距離槍械, 差唔多套套殭屍片/殭屍game主角都係以散彈為主力
所以散彈已經足夠成為呢隻game既主力
基本上2~3把散彈已夠打哂1~5關 (Stoeger + Winchester已夠)
可惜彈藥貴
作者: 76867300    時間: 2011-7-13 23:30     標題: 回復 #48 火神火 的帖子

如果SPAS-12嘅連發更快的話,
在下應該會用更多
最可惜尼隻GAME嘅SHOTGUN唔可以好似PC GAME咁入一發射一發
如果可以的話在下主槍就會係SHOTGUN
用FAL入唔切彈就SHOTGUN爆幾下

不過有BREN之後,
在下支SHOTGUN出場機會更少
不過用機槍的話,
問題依然係上彈速度同移動速度

手槍已報廢

在下玩開第4個場自然鍾意用FAL卅機槍
==========================
SMGS唔知算唔算衝鋒槍(見MP5)
作者: 火神火    時間: 2011-7-13 23:31     標題: 回復 #49 Amuro 的帖子

唔....
其實$75/25真係唔貴,普普通通,物有所值
唔知係唔係你打得多連線,錢少d.
我打開單人金錢完全不成問題(反而有增無减==,現有$79,458)
我覺得設置到子彈要用錢買只是佢既經商手段,看右下角[Get more cash]

作者: 火神火    時間: 2011-7-13 23:41     標題: 回復 #50 76867300 的帖子

如果用SPAS-12肯進取一點,不去刻意儲c的話,連射不成問題(至少本人冇問題)
唔洗驚,到31LV支散彈會成個FAL咁...

BREN裝彈(太)慢

話雖如此,試試淨用SPAS-12打第四.

作者: 76867300    時間: 2011-7-13 23:47

聽著歌尼打,
感覺上自己強了
作者: Amuro    時間: 2011-7-14 00:03

大概除左連線少錢外, 我自己完全係只用散彈去打每隻殭屍
除非執到某d premium槍啦...所以散彈消耗得特別快
我個人覺得SPAS-12既fire rate仲低過Winchester...
唔知係咪因為佢用PUMP ACTION
Stoeger....得兩發彈睇落好似好唔掂,但其實好好用
個兩發基本上係可以接近同時射, 裝彈>射>無彈>裝彈>射.....
所以基本上,stoeger 裝彈=fire rate, 所以可以睇成 "fire rate低但攻擊力極高既散彈"
配合18lv既快速裝填就一流
未升到18lv都可以用黎做救命槍, 兩發高傷害大範圍既貫穿攻擊,可以一次射死哂成堆殭屍
作者: 火神火    時間: 2011-7-14 12:20     標題: 回復 #54 Amuro 的帖子

對於Stoeger的話,聽你講好似幾好.
本人亦用過佢優越的連射性,但即使如此,
佢既攻擊力太低,單發的話就只打近不打遠,
若兩發當一發不但消耗彈藥,而且攻擊力和SPAS-12的一發差不多.
還有是Stoeger較為集束,dc散開少少又要射多一發.
最後如果被c圍,用佢既連射性加上佢既攻擊力,裝彈量和集束性,係一定走唔到,
但SPAS-12就完全相反,攻高兼擴散性加上8粒子彈真係夠哂.

仲有升到20lv,Stoeger一定要配合其它槍.....

作者: 火神火    時間: 2011-7-14 13:11

話說我剛剛玩第四時真係大吃一驚,竟然遇到3隻Devastator....
講清楚d應該係最後3回各1隻...
不過20lv已經咁,我想因為作者要提高過關經驗又唔想出太多c才這樣.
不過遲d就慘.....
作者: kingking    時間: 2011-7-14 13:20     標題: 回復 #56 火神火 的帖子

3隻=,=
我淨係試過同個40lv嘅人玩第5個場,又係3隻,但佢超快搞掂
作者: 火神火    時間: 2011-7-14 13:26     標題: 回復 #57 kingking 的帖子

如果係3集一齊出都搞得掂就真係勁,Devastator淨係一隻都67千經.
(一定要打死架)
作者: 火星人    時間: 2011-7-14 13:28

to#57:
多勁槍就易打啦   第5個場一向係多位走 所以易打左
to#54:
我新用stoeger個時    見到佢彈既錢已經無視左
加上佢既reload speed真係...
如果玩守位唔引c既
我不如用25蚊200粒既mp5- -?
作者: 大粒鋒    時間: 2011-8-3 12:19

點開ac??
作者: 大粒鋒    時間: 2011-8-3 12:21

點轉名架???
作者: 天人    時間: 2011-8-22 09:18

thx~我好鐘意SAS Zombie 3
得閒同我玩
我叫a5375071136同朋友一齊開
作者: 乂星夜乂    時間: 2011-9-15 01:01

玩到有fitness就無玩...厭到嘔

SCAR-H 配 BREN = 無敵

步槍萬能reload快,喪屍太多時可以轉BREN清場

散彈在後期太廢完全無用,散彈最大缺點係走位時不能連射,被包圍很容易吃幾下攻擊,用步槍/機槍時,就算直接衝過去也可以在屍攻擊前掃死- -
山怪一出用機槍掃極快KO,後期高lv撿到的榴彈砲和RPG更是秒殺= =

最喜歡玩細場,不用走來走去方便很多=.=

作者: kingking    時間: 2011-9-29 12:20

OLD NEWS
已出PRIVATE MATCH

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://www.gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0