標題: 電腦問題(召喚電腦[高手]至[神手]) [打印本頁]

作者: ryan198    時間: 2011-6-7 22:18     標題: 電腦問題(召喚電腦[高手]至[神手])

我部機係在2-4年前購買,系我表哥既fd幫我地砌,但系我家姐話display card 唔好太勁,個cpu都ok既

依家可能個cpu [神神地] 同 display太廢,打機都好lag......

連一d facebook game 都 lag 到 ,倒如光暈戰記,小小戰爭,快打,光之繼承,Restaurant City,Monopoly Millionaires等等...........,online game更加唔洗講

問題1:系唔系部部機都可以ch cpu(廢話,but都問下)
問題2:我買機定換 cpu同display card
問題3:呢個http://www.qk123.com/archives/12949 D野o唔ok,ok平
問題4:我唔追求好勁既display card,$500 打機顯示卡定雙核好
問題5:我有一個plan,ch display card 做HD 3850 /HIS HD 3850 ,仲有cpu ch Intel Core 2 Duo E6420 (2.13GHz) CPU/4MB (約 $ 1477) o唔ok?
作者: Amuro    時間: 2011-6-7 22:33

算係咩lag?
打打下停一停,但仲有聲
定係純粹窒下窒下?
作者: ryan198    時間: 2011-6-7 22:54     標題: 打打下停一停+勁窒

玩Monopoly Millionaires 行一格 6秒,X行 12格仲仆X
作者: fing頭小吉    時間: 2011-6-7 23:27

問題1:系唔系部部機都可以ch cpu(廢話,but都問下)
答:不可以,cpu有舊機底板用,新機底版用/唔同i幾有唔同底板用
問題2:我買機定換 cpu同display card
答:換主機唔該
問題3:呢個http://www.qk123.com/archives/12949 D野o唔ok,ok平
答:我唔知你部機係舊機定新機,總之e d display係新機用,買display建議用ATI/NV
問題4:我唔追求好勁既display card,$500 打機顯示卡定雙核好
黎:500蚊display已經係打機卡,如果你換display卡,不如換過部四核,32bit,4gb ram,512mb hd卡
    一般去高登去店舖問店員都大概幫你砌到一部打機用既機
問題5:我有一個plan,ch display card 做HD 3850 /HIS HD 3850 ,仲有cpu ch Intel Core 2 Duo E6420 (2.13GHz) CPU/4MB (約 $ 1477) o唔ok?
答:唔知你想點,換cpu大多數要換埋底版,最好換埋win7

作者: aidan10896    時間: 2011-6-8 02:14     標題: 回復 #4 fing頭小吉 的帖子

以後靠你了的感覺 (牆角
作者: FV核戰機    時間: 2011-6-8 06:31

部機換左佢就最好

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://www.gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0