標題: [高談闊論] msn出左問題!!!(on左的入) [打印本頁]

作者: sck01    時間: 2010-3-23 19:55     標題: msn出左問題!!!(on左的入)

msn有問題!!!!
5知大家現在係5係見5到無人on la
我同我fd都見5到有人on,但係就真係有人on左
大家有無咁的問題?

作者: anxty    時間: 2010-3-23 19:58     標題: 回復 #1 sck01 的帖子

我有呀@@我有個fd,佢上左msn同我講野@@但係佢果陣係離線mode,跟住我問佢,佢話冇,重比埋圖我睇=_=
作者: sck01    時間: 2010-3-23 19:59

都5知出左d?事...
搞到咁的樣....
想sd d file備人都5得--
作者: Justice    時間: 2010-3-23 20:23

我都係,
係你登入之前登入既,你就睇唔到佢係登入,
係你登入之後登入既,你就可以睇到佢有登入,
作者: anxty    時間: 2010-3-23 20:34     標題: 回復 #4 Justice 的帖子

點解決好...
作者: sck01    時間: 2010-3-23 20:35

但係我fd重on左,我都見5到
我重on左,我fd都見5到
作者: dyg    時間: 2010-3-23 21:05

糟了,我也有此問題......
作者: sck01    時間: 2010-3-23 21:17

弓喜哂...........
睇來...全部人都中左招,5只得幾個
作者: satzuna    時間: 2010-3-23 23:03

沒問題的路過
版本:7.5
作者: fing頭小吉    時間: 2010-3-24 01:22

我沒問題,
建議:重新安裝...
作者: 突擊自由高達!    時間: 2010-3-24 18:39     標題: 轉的

msn睇唔到on問題解決
從今天上午開始,不少MSN用戶發現,登陸後狀態明明顯示線上,跟好友聊天對話都沒有問題,然而好友看到自己的狀態總是顯示為離線。目前這個情況在下午仍未改善。記者在MSN技術論壇看到,有網友支招解決之法,但該法並非長久之計。

今天下午,MSN“顯示為離線”並沒有好轉。記者再次登入MSN技術論壇看到,仍有網友在不斷反映該問題,但尚未有官方人員回應。在一條名為“msn線上,但是別人看到的卻是脫機,為什麼,怎麼解決?”的帖子中,網友“SUNNYSHEN”稱,他研究出了一條解決之法:

“從自己已經登錄的MSN上進入HOTMAIL的郵箱。在頁面第二行,找到狀態上線,點擊旁邊的下拉功能表,選擇自動從此位置登錄,原先電腦右下角的MSN會變成登出狀態,點擊右下角的MSN,重新登錄就可以了。”

記者按照他的說法進行操作,發現的確有用。然而也有網友在帖子後面留言,“每次都上郵箱去調,也不是長久之計。而且只要網斷了或者重新開機,就又變成了老樣子。

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://www.gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0