標題: 求最後一關功略 [打印本頁]

作者: 331jd63d    時間: 2009-10-29 19:00     標題: 求最後一關功略

個BOSS勁屈lo,又血牛,飛彈又多追蹤,浮砲又多,重砲高攻,近戰又比佢撞,打瓜佢又飛隻野出尼,隻野飛得快,飛走之後一下重砲ko我,點打
作者: Tiger    時間: 2009-10-29 19:45

REVOLUTION在推出不足一小時已經被擊破Orz
作者: 小小羊仔    時間: 2009-10-30 19:17

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2009-10-29 19:45 發表

你一小時擊破 我一小時被擊破一千次呢- - 我被佢狂屈 放完飛彈放地彈 辛苦打到一半佢開始放大砲 黑dam放佢大砲打得一下就冇得打 放蚊出來唔返去 冇得打爆 復活也沒用 辛苦打死extra以為好耶 點知後面血厚高攻又屈 用咩打先打得死啊?找z高撞他啊?

作者: 331jd63d    時間: 2009-10-30 21:02

QUOTE:
原帖由 小小羊仔 於 2009-10-30 19:17 發表

你一小時擊破 我一小時被擊破一千次呢- - 我被佢狂屈 放完飛彈放地彈 辛苦打到一半佢開始放大砲 黑dam放佢大砲打得一下就冇得打 放蚊出來唔返去 冇得打爆 復活也沒用 辛苦打死extra以為好耶 點知後面血厚高 ...

大舊個隻冇乜問題,重點係打死左佢之後飛左一隻灰色GALE出尼汁雞
作者: 001945    時間: 2009-10-31 01:12

我用Blade斬得佢兩下,就被純潔疾風屈死咗
作者: 戰卍神    時間: 2009-10-31 10:27

我自己一個都冇咩大問題,但係係咁比ally扣哂d國力- -
作者: poke1995    時間: 2009-10-31 19:57

點解純潔gale碌能量粒子砲可以邊行邊掃...唔厚道啊--------------!
其實REVOLUTION真係唔難打- -小弟第一次打佢已經將佢打得體無完膚~
作者: barry232323    時間: 2009-10-31 23:38

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2009-10-29 19:45 發表

你指隻大機定大機+疾風比人一個鐘內搞掂?
作者: Tiger    時間: 2009-11-1 03:13

QUOTE:
原帖由 barry232323 於 2009-10-31 23:38 發表

你指隻大機定大機+疾風比人一個鐘內搞掂?

我既意思係發佈後一小時內已經有人擊破
作者: 331jd63d    時間: 2009-11-1 11:29

QUOTE:
原帖由 poke1995 於 2009-10-31 19:57 發表
點解純潔gale碌能量粒子砲可以邊行邊掃...唔厚道啊--------------!
其實REVOLUTION真係唔難打- -小弟第一次打佢已經將佢打得體無完膚~

REVOLUTION好易打,but比佢磨唒D國力,一打完即比PURE GALE掃爆
作者: barry232323    時間: 2009-11-1 15:22

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2009-11-1 03:13 發表

我既意思係發佈後一小時內已經有人擊破

佢用咩機打
作者: 沉默    時間: 2009-11-7 17:21

用疾風可以打死PURE GALE(我試過)
作者: zplayer    時間: 2010-6-3 01:55

對著浮遊炮...用arise (>>,^^,<<)來避,管他父母姓什麼,避了才說,不然100%pk= =
不要飛近和格鐵塔,因為很大機會被飛彈瞬轟,被塔撞/被開大炮
見到鐵塔開蓋,懂怎麼做吧...站得低就全力橫飛(低於炮口),高/近炮口就向上沖...

for手殘/新手派的建議:
控制選項,把極限增加量改無限,boost無限,cpu off
(以上為新手模式,純粹是for解pure gale)
然後,在extra stage之前用100%格+不斷二重極限來打

極限建議: 強暴

打extra就啥戰術都好,全力全開。
打final建議開突擊,二重突擊時,按實射擊鍵...
尤其在地上,連射速度更恐怖=3=
這樣,多數機體都能輕鬆滅掉final 呢
也托這方法的福,俺也總算能試試PG拿上手是怎的機體

(感謝dyg提供修改設定後拿MF的攻略方法)
作者: Commodus    時間: 2010-6-9 00:46

Final stage 其實一D都唔難打,打Revolution睇下係乜的ally,都果有炮嘅,開場姲ctrl 至突擊,就好易砌低revolution,至於PG,請注意G一出,佢個target係你,所以再按ctrl分散, 最好排位係 Ally   PG  Player,你避就得了,如果PG出場你先死,你就可以狂打PG,因為佢個target係ally,但ally一死,重複上面,final stage破關!

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://www.gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0