標題: 評價Saviour Prophet [打印本頁]

作者: loner555    時間: 2008-5-2 15:05     標題: 評價Saviour Prophet

Mobafancy ver. 1 都已推出了一段時日, 相信不少人都已拿到prophet, 不知各位大大對它有何評價? 希望各位能給小弟一些意見
個人認為Prophet威力, 速度超群, 但cost太高, 要是老手的話, 用Damage還比Prophet強(cost問題)
作者: Asuka    時間: 2008-5-2 17:53

你咁講既話Tales咪仲廢囉?
作者: op1invoke    時間: 2008-5-2 19:35

QUOTE:
原帖由 loner555 於 2008-5-2 15:05 發表
Mobafancy ver. 1 都已推出了一段時日, 相信不少人都已拿到prophet, 不知各位大大對它有何評價? 希望各位能給小弟一些意見
個人認為Prophet威力, 速度超群, 但cost太高, 要是老手的話, 用Damage還比Prophet強( ...

你有冇發覺自己前言不對後語?

嘩!高威力唔駛代價架?你去找一架有量產機cost,又有高cost機威力既野比我睇下吧.....

係老手的話,cost根本不是問題,老手加高性能機一定有壓倒性優勢,你想打死佢一次都難啦....
作者: hei    時間: 2008-5-2 22:13

QUOTE:
原帖由 op1invoke 於 2008-5-2 19:35 發表

嘩!高威力唔駛代價架?你去找一架有量產機cost,又有高cost機威力既野比我睇下吧.....

係老手的話,cost根本不是問題,老手加高性能機一定有壓倒性優勢,你想打死佢一次都難啦....

請先搞清楚什麼叫"太高"...
我就不信有老手,可以不用理會COST值~_~
再者,其實人打人的話hunta比大機優勢某程度上大得多...
作者: op1invoke    時間: 2008-5-2 22:20

QUOTE:
原帖由 hei 於 2008-5-2 22:13 發表

請先搞清楚什麼叫"太高"...
我就不信有老手,可以不用理會COST值~_~
再者,其實人打人的話hunta比大機優勢某程度上大得多...

人打人就睇你架Hunta第一部機打得好不好,

第一部機賺唔到多血的話都不用打了.........

但打電腦冇cpu個cost可以不大需要理
作者: loner555    時間: 2008-5-3 14:30

QUOTE:
原帖由 Asuka 於 2008-5-2 17:53 發表
你咁講既話Tales咪仲廢囉?

可以咁講

QUOTE:
原帖由 op1invoke 於 2008-5-2 19:35 發表

首先承認高威力, 速度要用高cost 換來, 但要是進入持久戰(或被人圍攻)時老手少不免會中彈, 到時cost的問題便會浮現......
作者: Tiger    時間: 2008-5-3 15:05

QUOTE:
原帖由 loner555 於 2008-5-3 14:30 發表

可以咁講

首先承認高威力, 速度要用高cost 換來, 但要是進入持久戰(或被人圍攻)時老手少不免會中彈, 到時cost的問題便會浮現......

亦都可以咁講
細機能力太低,係對方冇乜損傷既情況下就爆一部

某次我同友君對戰
對方Shadow,味方新月機兵指揮官用
我以第一部機不足100 HP既情況下爆左佢第一部機
咁睇好似好SO? 的確係好SO
不過後來佢不廢任何HP將我打到第四部
最後當然輸左┐囧┌
作者: 水.銀    時間: 2008-5-3 15:44

QUOTE:

前言不對後語不是這樣用的,

請重修中文。
作者: op1invoke    時間: 2008-5-3 20:46

QUOTE:
原帖由 loner555 於 2008-5-3 14:30 發表

可以咁講

呢類形式的Game永遠都是睇第一部機,第一部機時出錯以後便會打得很辛苦.

大,中,細機相比起來,中機就算有D咩冬瓜豆腐,相比起來cost及性能方面的壓力較少
作者: hei    時間: 2008-5-3 22:26

QUOTE:
原帖由 Tiger 於 2008-5-3 15:05 發表

亦都可以咁講
細機能力太低,係對方冇乜損傷既情況下就爆一部

某次我同友君對戰
對方Shadow,味方新月機兵指揮官用
我以第一部機不足100 HP既情況下爆左佢第一部機
咁睇好似好SO? 的確係好SO
不過後來佢 ...

明顯是那傢伙自己用了極限系統(逃)
作者: op1invoke    時間: 2008-5-3 23:26

QUOTE:
原帖由 hei 於 2008-5-3 22:26 發表

明顯是那傢伙自己用了極限系統(逃)

有問題:爆復活時中招是不是食兩倍damage的?
作者: Tiger    時間: 2008-5-4 02:56

QUOTE:
原帖由 op1invoke 於 2008-5-3 23:26 發表

有問題:爆復活時中招是不是食兩倍damage的?

1.3
強襲都冇兩倍啦....
作者: 竹本風鳴    時間: 2008-5-4 03:11

我只知道電腦用得很變態(無誤)
作者: loner555    時間: 2008-5-4 12:36

感謝各位大大的意見...但似乎違背了小弟發本帖的意思......
作者: lun_521    時間: 2008-5-4 14:09

Saviour Prophet真糸好強,用三條命都ko唔到。
作者: loi6c44    時間: 2008-5-11 15:06

咪係   Asuka
二等兵

歡迎光臨 機動同盟 Gundam HK (http://www.gundamhk.com/) Powered by Discuz! 5.0.0