機動同盟 Gundam HK

班內的人 智障,班外的人 智障

標題: 班內的人 智障,班外的人 智障
aidan10896 (迷戀過去 痛失將來)
曹長

UID 502
精華 0
積分 3331
帖子 4303
威望 3331
金錢 806 盟幣
存款 21533 盟幣
體力 74 點
SMPC 1606 COST
閱讀權限 90
註冊 2007-6-3
MP分 0
班內的人 智障,班外的人 智障

我知自己抵死 上宗教堂 拎PSP出黎聽歌,俾人捉左一次就已經收埋無攪加放低,

Fine! 有條仆街仔仲可以係堂上大叫" 哦! 仲著燈! 你未熄機!"

Fine~你眼殘唔記得帶眼鏡我唔怪你,之後一個只係識鬧我"刷鞋仔"既人又大叫,

"你做咩打機呀???"(重複3次) Fine!

我部PSP一早已經放入袋拉埋鏈加上你又係坐我左後位置,你咁都話我打"緊"機,

宗教老師已經放過我,佢又見我一早收埋,之後我後邊既同學 用Music Player 聽歌,

就俾宗教老師捉到,佢又大叫"aidan10896 佢自己都有拎PSP出黎聽啦!唔見你收佢!"

Fine! 你俾人捉兩次 你唔收埋,我俾同學叫,我收埋,你仲要落埋我落水!

Fine Fine Fine!最後老師收我部PSP,

之後仆街仔x5 就大叫"佢仲有個電線呀!(耳筒)"(重複多次)

俺忍夠了, "老師,你拎埋佢 你拎埋佢 唔好煩,快d拎埋佢!"

我後邊既好"同學" 拉我落水之外,佢俾左部手機老師,部Music Player 就收埋係銀包,

Fine 這個老師是好人,表現好就會還,

但係估唔到班仆街仔,由上堂去到落堂都仲講緊部PSP! 結果?老師拎左俾班主任(男)

Fine! 真是你娘的"好"同學,你們上堂拎手機打機,打俾同學,拎止汗劑亂噴(上堂中),

都唔知你地自唔自卑! 老師收我部機o個陣 我誠實咁拎出黎,因為我知我錯在先,

你地(好同學)?叫鬼咁叫,講到自己無錯同老師頂嘴仲要拉其他無做錯既人落水!

事後仲可以同你講"個阿sir/miss(應該叫madam?)都on99"

明明自己錯,講到老師/其他同學錯,我受夠了,你們這班人會自卑嗎?

講番之後既事,班主任拎住兩部機入黎 叫其他同學企起身,

而班主任就叫左拉我落水同我企出黎,我對另一位"好"同學講

"你等陣講 (哦,sorry,下次唔敢,對唔住)就得"

結果?又頂嘴,又嘈過,之後因為時間關係無嘈好耐就叫我地兩個番埋位背默,

我錯了只有三個字,成日話我"刷鞋仔"既人仲可以走埋黎串我,最後佢錯左一半要抄6次

好了,老師叫我同另一位同學去留堂室,那個女教師 自行走過來找我,問我點解會係到,

我實話實說,之後一個上宗教堂可以 "除鞋,伸隻腳去前邊既同學攪黎攪去(好銀臭)"既人,

答爹,話我"你知唔知你點解咁黑人憎 咁多人搵你煩?"

老實說,我第一日番學已經俾人嘈我都忍晒口同你一個happy face就算數,

由小學開始,已經校長針對我,校長可以做拉我去同學面前問我應唔應該退學,

支持我留低只有三個人,一個扮好人,一個老友,一個是品學兼優的朋友,

諗到依到已經唔想再同o個位同學講埋落去,因為見佢自己都收左口
(佢仲講佢之前同我一樣,聽完我講就自行收皮)

女教師都見我火都黎,因為我真係忍受唔到兩堂內可以發生咁多事太戲劇性...

Fine! 俾面你miss,我收聲,班主任來了,問我有冇野做,當然第一句" No"

佢叫我做功課,好,做吧,當班主任好聲好氣同位"好"同學講野,

o個位"好"同學 又講到好似老師錯咁,之後班主任同佢講

"我次次捉親你上堂用手機你都死都要拎番部機,我見你咁(慘)先俾番你渣!"

之後班主任就嬲到爆走左,真係想問,"好"同學,你要得罪幾多人多收手?

講得罪人,我得罪既人可以話無,次次都係D人搵我出去受死,就係咁,

同學有咩事,第一個指就係我......好吧,夠鐘可以走,我想搵班主任求情,

佢已經收工走左,睇記錄走左唔夠5分鐘,因為班主任等巴士既巴士站同我一樣,

我已經估到會戲劇性巴士站撞到佢,理所當然,真的撞到了,

不過我無選擇去搵佢求情,我選擇向前行,唔坐巴士,班主任望左我一眼,

佢知道我日日都會好乖好準時搭巴士番去,今日放學走人無拍卡記錄,

行路番去,走過理工大學,慢慢回家,在路上冷靜自己...

吐糟文完...

================

老老實實,我才中二,日後的"中學時期"怎過,不再是大家眼中快快樂樂的去打波,吹水,
而是站在一角只能找老師說英文跑去大人的世界,同學們,長期是小孩壯態,
其實他們有沒有有過成熟的思想呢?還是我真的只能找些F6,F7 的學長學姐聊天?
我知這樣做大家只會說我一個"刷鞋仔",其實他們知道的嗎?
我是一個只懂存在成熟世界的人,跟同學們不會相處,但我的是特異的,
其實只能和我談得上話的人,只有年齡超過30,有成熟思想的人才能跟我真正能夠聊天,
去接觸,老實說一句,由我1歲去到現在13歲,我真正認識到的一位朋友,
是一位也是早熟的朋友(14),到了中學就分開,要我白白浪費十年時間和這班"智障"相處,
還是用十年時間和一班成熟的人相處?我選擇是後者,
所以個人一早決定了,
我 沒 有 什 麼 快 樂 的 童 年,
話到這完結....什麼踩場,說我才是智障啊之類 也可以回帖,
但回帖之前有件小事想說,我是資優兒童,智力沒到120 別胡亂回帖,
因為你也會被我視你為"那班人"為同類....

頂部
s081135
上等兵

UID 11607
精華 0
積分 483
帖子 369
威望 483
金錢 149 盟幣
存款 0 盟幣
體力 89 點
SMPC 314 COST
閱讀權限 30
註冊 2009-11-19
來自 hk
MP分 0
aidan10896
智障

HIN

頂部
曹長

UID 502
精華 0
積分 3331
帖子 4303
威望 3331
金錢 806 盟幣
存款 21533 盟幣
體力 74 點
閱讀權限 90
註冊 2007-6-3
MP分 0

QUOTE:
原帖由 s081135 於 2010-5-24 18:26 發表
aidan10896
智障

http://forum.gundamhk.in/redirect.php?tid=30669&goto=lastpost#lastpost
2). 嚴禁洗版、惡意灌水或呃post
嚴禁在任何版塊作出任何洗版、惡意灌水或呃post的行為。
每一名會員在每一天於每一個版區只能發表最多7個主題。

惡意灌水 / 呃post 定義
- 主題或回覆的內容無意義、過於空范、過於精簡、無內容、文不對題;
 (例:Thanks、thx、cccccc、see、只用符號、只用圖案表情……等)
- 內容過短,連結回覆不必要的回覆或自己回覆自己。
- 回覆以上類型的帖

3). 嚴禁侮辱其他會員或粗口罵戰

- 嚴禁發表粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力、人身攻擊、辱罵會員、挑起罵戰的主題或帖子。
- 希望各會員能理性討論,互相尊重,不希望各會員人身攻擊,侮辱,詆毀個別民族、地區人民,粗言穢語或發表帶有粗口的貼圖。
- 侮辱——意指言詞卑劣, 利用尖酸刻薄的字句惡意抨擊或中傷對方, 令人難堪, 及以貶義之字詞形容對方。

=============================================
該扣10分?
頂部
anxty (逆襲のバカ!)
軍曹

UID 7627
精華 0
積分 1414
帖子 1870
威望 1414
金錢 102 盟幣
存款 4645 盟幣
體力 0 點
SMPC 1063 COST
閱讀權限 70
註冊 2009-8-6
來自 バカ島
MP分 0
回復 #1 aidan10896 的帖子

你好慘.............
頂部
雜魚三號
上尉
OperationBulldog稼動中!

UID 1251
精華 1
積分 10497
帖子 8688
威望 10497
金錢 34 盟幣
存款 16923 盟幣
體力 276 點
SMPC 800 COST
閱讀權限 150
註冊 2007-8-2
來自 秦皇陵
MP分 0
資優什麼的根本就沒差啦(攤手

廚廚們嘛 無視越開就會越猖獗
只要等有一天 最多聲音的傢伙調侃你的時候
乘著沒有被群起圍攻之前公開全力插他一遭就是了
以後對應左近的冷嘲熱諷請自動對號入座含沙射影一番

當然 要做到這些的前提是保持頭腦清醒 持續幾天應該就開始見效
這是我當初處理這種狀況的做法~"~
參考看看

btw. 我個人還是不太支持帶電話以外的電子產品上學w

sm14223749 - 絕對不可以看的惡魔動畫
頂部
曹長

UID 502
精華 0
積分 3331
帖子 4303
威望 3331
金錢 806 盟幣
存款 21533 盟幣
體力 74 點
閱讀權限 90
註冊 2007-6-3
MP分 0

QUOTE:
原帖由 雜魚三號 於 2010-5-24 18:35 發表
廚廚們嘛 無視越開就會越猖獗
以後對應左近的冷嘲熱諷請自動對號入座含沙射影一番

當然 要做到這些的前提是保持 ...

你講過我做過一次,結果第二日班人又黎過,
你知加下中二病真係好強,由一月發生既事,都可以講到二月,
我真係想知其實佢地悶唔悶?
===================

這個做了一次,因為我都忍左佢好耐,對話如下
(Alien! 你呀!)[我的名字叫Aidan 曾被老師玩弄叫Alien]
(又點呀?)
(你數學得9分呀!)[o個字數學測試開始無耐就肚痛棄左卷]
(你自己得39分就咪嘈啦!)
(你個4眼仔 做咩帶0度眼鏡?)
(我散光呀! 你又未帶過眼鏡 實話0度啦!)
(有性病呀你?)[怎會拉到性病?]
(無呀!)
(有性病呀你?)[一直說]
(無呀!,講左好多次無呀!我無性病呀!)[我也不知他想怎]
之後同學見佢咁on9唔識同我嘈落去,當日就俾人冷落
=================================
第二日_ 如常,條友又嘈我又煩我了

其實該位同學已經俾老師捉過幾次叫佢唔好答爹唔好嘈,
大家都會知e種多事精如果番文職 兩日就會抄,
所以我都唔會太理佢,個人都理得同學點講,
Just do the best,
不理他人,做自己的事就好了....
==================================
(除了考試帶了一次PSP)
真正上學日只係拎過出黎一次 俾人捉就即收埋,
估到會俾人收,但係最唔想發生既,就係一班智障係到嘈嘈嘈....先會俾人收...
咁樣我真係頂唔順..

頂部
Zerco (火柴:D)
軍曹

UID 1396
精華 0
積分 2623
帖子 2736
威望 2623
金錢 19 盟幣
存款 0 盟幣
體力 10 點
SMPC 1 COST
閱讀權限 70
註冊 2007-8-14
MP分 0
你呢間band幾

---------------------可用簽名---------------------
頂部
louislee2815 (轟落去)
少佐

UID 613
精華 1
積分 2675
帖子 4221
威望 2675
金錢 110 盟幣
存款 24038 盟幣
體力 6 點
SMPC 86 COST
閱讀權限 150
註冊 2007-6-18
來自 星星
MP分 0

QUOTE:
原帖由 aidan10896 於 2010-5-24 18:29 發表

http://forum.gundamhk.in/redirec ... o=lastpost#lastpost
2). 嚴禁洗版、惡意灌水或呃post
嚴禁在任何版塊作出任何洗版、惡意灌水或呃post的行為。
每一名會員在每一天於每一個版 ...

要罵人就要有被罵的覺悟

===========================
咁收左你部機好合理丫
人地老師搵份工姐 等陣比校長知道左就真係多得你唔少
人地上堂聽歌..etc唔岩 唔代表你上堂用psp聽歌岩
大家做錯野唔代表你都可以做錯野
人地聽歌同你聽歌係冇關連既
只能講 你唔好彩 你入錯學校

頂部
雜魚三號
上尉

UID 1251
精華 1
積分 10497
帖子 8688
威望 10497
金錢 34 盟幣
存款 16923 盟幣
體力 276 點
閱讀權限 150
註冊 2007-8-2
來自 秦皇陵
MP分 0
回復 #6 aidan10896 的帖子

一瞄就看到你犯了一個嚴重的錯誤
嘴砲這回事根本不講邏輯不講理
重點是有pt罵的時候就一個勁的砲下去
被回什麼被問什麼不重要 總之就一直接住別停直到看見他閉嘴
注意的是保持頭腦清醒 想砲之前應該先灌一罐咖啡

會容易被冷落的多數也是埋堆撚~~一個一個砲倒之後那群小圈子就不會太敢嗆聲了~~
大不了就是看到你糗了酸你幾句而已~~

頂部
fing頭小吉
少尉

UID 143
精華 0
積分 5335
帖子 4405
威望 5335
金錢 0 盟幣
存款 15077 盟幣
體力 6 點
SMPC 111 COST
閱讀權限 100
註冊 2007-4-21
來自 所羅門據點
MP分 0

QUOTE:
原帖由 aidan10896 於 2010/5/24 06:23 PM 發表
我知自己抵死 上宗教堂 拎PSP出黎聽歌,俾人捉左一次就已經收埋無攪加放低,

Fine! 有條仆街仔仲可以係堂上大叫" 哦! 仲著燈! 你未熄機!"

Fine~你眼殘唔記得帶眼鏡我唔怪你,之後一個只係識鬧我& ...

QUOTE:
原帖由 aidan10896 於 2010/5/24 06:45 PM 發表

你講過我做過一次,結果第二日班人又黎過,
你知加下中二病真係好強,由一月發生既事,都可以講到二月,
我真係想知其實佢地悶唔悶?
乘著沒有被 ...

小朋友扮正義
--------------------------
個人建議:最好唔好帶PSP番學,帶得番黎就有心理準備俾人收
你想佢唔煩你好簡單
首先,唔好帶任何狂規俾到佢告,盡量唔好俾佢知都得
第二,你EQ高既話,你可以無視佢,佢講乜當佢傻仔唱歌,你EQ低,你已經輸左...
當佢煩你煩到無癮既一個階段,佢就唔會煩你...

香港LoveLiver柒出香港是常識吧
頂部
雜魚三號
上尉

UID 1251
精華 1
積分 10497
帖子 8688
威望 10497
金錢 34 盟幣
存款 16923 盟幣
體力 276 點
閱讀權限 150
註冊 2007-8-2
來自 秦皇陵
MP分 0
回復 #10 fing頭小吉 的帖子

經我本人親身經歷
無視技能點滿只是讓他以為自己很威威而已~~
這種傢伙呢 不用力婊下去不會懂得收歛~~
要是樓主iq是有120^ 要婊個人不會是件難事(聳肩

頂部
louislee2815 (轟落去)
少佐

UID 613
精華 1
積分 2675
帖子 4221
威望 2675
金錢 110 盟幣
存款 24038 盟幣
體力 6 點
SMPC 86 COST
閱讀權限 150
註冊 2007-6-18
來自 星星
MP分 0

QUOTE:
原帖由 雜魚三號 於 2010-5-24 19:01 發表
經我本人親身經歷

當然不是叫你有中氣地說
是叫你帶輕視的語氣

頂部
曹長

UID 502
精華 0
積分 3331
帖子 4303
威望 3331
金錢 806 盟幣
存款 21533 盟幣
體力 74 點
閱讀權限 90
註冊 2007-6-3
MP分 0

QUOTE:
原帖由 雜魚三號 於 2010-5-24 19:01 發表
經我本人親身經歷

要婊人什麼 都不想理了,反正專精無視技能已經點到max
============================
另外樓上提到的含沙噴影是.....
============================
其實真的很想大力大力婊下去,不過沒打算這樣做
反正由小學校長針對我開始已步入band 3 =[

頂部
jackle813
伍長

UID 11202
精華 0
積分 611
帖子 505
威望 611
金錢 134 盟幣
存款 2600 盟幣
體力 114 點
SMPC 506 COST
閱讀權限 50
註冊 2009-11-14
來自 地球
MP分 0
好多粗口...
頂部
曹長

UID 502
精華 0
積分 3331
帖子 4303
威望 3331
金錢 806 盟幣
存款 21533 盟幣
體力 74 點
閱讀權限 90
註冊 2007-6-3
MP分 0

QUOTE:
原帖由 louislee2815 於 2010-5-24 18:54 發表

要罵人就要有被罵的覺悟

===========================
咁收左你部機好合理丫
人地老師搵份工姐 等陣比校長知道左就真係多得你唔少
大家做錯野唔代表你 ...

這句你對那"班"人說.別跟我說,
因為我知我已經衰,但係人地講到好似我psp衰 用Music Player/手機 係岩既...
頂部
雜魚三號
上尉

UID 1251
精華 1
積分 10497
帖子 8688
威望 10497
金錢 34 盟幣
存款 16923 盟幣
體力 276 點
閱讀權限 150
註冊 2007-8-2
來自 秦皇陵
MP分 0
回復 #13 aidan10896 的帖子

那我只能告訴你 對著這種中二小鬼 無視完全不會起效
一年是這樣下一年也會是這樣(攤手
例外?除非進那些啥鬼精英班吧w

頂部
曹長

UID 502
精華 0
積分 3331
帖子 4303
威望 3331
金錢 806 盟幣
存款 21533 盟幣
體力 74 點
閱讀權限 90
註冊 2007-6-3
MP分 0

QUOTE:
原帖由 雜魚三號 於 2010-5-24 19:10 發表
那我只能告訴你 對著這種中二小鬼 無視完全不會起效
一年是這樣下一年也會是這樣(攤手
例外?除非進那些啥鬼精英班吧w

A,B,C,D

現在我已經係C,但係日日俾班PK影響...我都好想有升到去3D....
升上3D就沒問題了(認真) 今次考試真係要"認真"...
次次入C班都係班人係到嘈係到煩.攪到自己考試前都係狂打機消壓力...
近日都會只係上論壇唔打機..因為
我真的受不了....
還是網上說出來好一點....
宣文

2011年 要入3D
頂部
雜魚三號
上尉

UID 1251
精華 1
積分 10497
帖子 8688
威望 10497
金錢 34 盟幣
存款 16923 盟幣
體力 276 點
閱讀權限 150
註冊 2007-8-2
來自 秦皇陵
MP分 0
回復 #17 aidan10896 的帖子

無理プ~(極速蓋章
要在那種環境提得起勁聽書等同做夢
就算行人不犯我我(ry)也總會有人在你認真上課的時候喊一句ooo又xxx喇etc的東西
然後無視自動on的話就會開始此起彼落
然後咧?第一接觸做不好的時候除非借用功同學的筆記溫習否則也只會badend收場(遠目
不過這方案九成行不通 先別說那群傢伙(望) 平時沒好好管理人際關係的結果就(ry
上課的時候被精神轟炸一頓之後對著陌生得不能再陌生的書本就自然沒心情唸
最後咧?3C跟你say hello~

看在曾是同路人的份上給你一個忠告:別把自己看得太高 環境會很影響發揮(任何意味上

頂部
jason1995111
上等兵

UID 6317
精華 0
積分 253
帖子 474
威望 253
金錢 196 盟幣
存款 0 盟幣
體力 10 點
SMPC 103 COST
閱讀權限 30
註冊 2009-3-25
MP分 0

QUOTE:
原帖由 s081135 於 063131p://26056 18:26 發表
aidan10896
智障

佢智障既話咁你咪on撚尻尻0.0?

回樓主
你呢間中學band幾嫁
唔同banding都有唔同做法嫁wow A__A
頂部
yuenkaho
該用戶已被刪除

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***