機動同盟 Gundam HK

[交流] 自動B,D問題

標題: [交流] 自動B,D問題
Zorro
二等兵

UID 5387
精華 0
積分 144
帖子 25
威望 144
金錢 3 盟幣
存款 190 盟幣
體力 59 點
SMPC 0 COST
閱讀權限 20
註冊 2008-12-10
MP分 0
自動B,D問題

自動B,自動D發動時唔可以cut-in
咁如果
1.人地出京寶凡(試作機)用效果
(自動B):《[1・1]》這張卡在手牌時,或是在交戰中時,這張卡可以廢棄。在那個時候,給予在戰鬥區域中的1張敵軍機體3點傷害。
我可唔可以用特殊盾抵消?

2.  21代有張特殊地
(自動B):這張卡使用出場的場合,產生綠國力,原本種類是指令卡的1張自軍G或是1張自軍基本G,移動到持有者的機庫。不移動的場合,廢棄這張卡。
我可以在他出之後cut-in用 切開變曬紫令他無地移動而廢棄嗎?
如果可以,他這回合當出了地嗎?
而且自動B不可以cut-in

3.白有張指令
囚われのリリーナ 第5弾「永久の絆」  
(常時):G以外の全てのカードのテキストと、まだ未解決のその効果を、ターン終了時まで無効にする。
如果人地出指令卡,我可以cut-in出這個無效他的指令嗎?

頂部
haya12345678
二等兵

UID 9284
精華 0
積分 134
帖子 83
威望 134
金錢 155 盟幣
存款 133 盟幣
體力 9 點
SMPC 7 COST
閱讀權限 20
註冊 2009-10-26
MP分 0
1.自動效...特盾擋唔到...就連EB3隻沙漠都減殺唔到..因為快過佢...
2.不能...因為佢係指本身o既種類...唔係指佢隻色..
3.不能...佢係寫特殊效果同未解決o既效果...唔係pay冇效...
頂部
EZ-8
該用戶已被刪除

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***